FK PKB IZ PADINSKE SKELE U POLUFINALU KUPA BEOGRADA

Fudbalski klub PKB iz Padinske Skele je osnovan davne 1950. godine. Od svog postojanja iznedrio je dosta igrača koji su igrali kako u saveznim rangovima, tako i u inostranstvu. Dušan Basta, Igor Stanojević, Danijel Stojković, Milan Radović, samo su neka od velikih imena kluba. Takođe, važno je pomenuti i vredne funkcionere i trenere kluba među kojima su bili Stevan Jovanov, Mile Živkov, Rade Milojević.

FK PKB je dugo godina bio jedan od najcenjenijih klubova kako u Beogradu, tako i šire, u celoj staroj državi Jugoslaviji. Dugi niz godina takmičio se u trećem rangu takmičenja, Srpskoj ligi, igrao je i baraž meč za ulazak u Drugu ligu Jugoslavije.
U svojim vitrinama, FK PKB, ima dosta trofeja. Najprestižniji je svakako pehar za pobednika Kupa Beograda, daleke 1997. godine.

Ove godine, odličnom igrom i upornošću ukazala im se prilika da nakon dosta godina, ponove učinak. Naime, FK PKB se trenutno nalazi na samo dva stepenika do kraja, a prvi korak je polufinale Kupa protiv novobeogradskog Radnickog.

FK PKB privatna arhiva

Milan Perić, trener kluba iz Padinske Skele je prezadovoljan kako kompletnom organizacijom u klubu, tako i igračima koji su mladi, a vrlo kvalitetni.
– “ U sredu igramo polufinale Kupa Beograda protiv novobeogradskog Radničkog, kome prepuštamo ulogu favorita sa obzirom da se takmiči u trećem rangu takmičenja, i to poštujemo. Međutim, tvrdim da moji igrači po kvalitetu ne zaostaju za igračima iz srpskoligaške konkurencije i verujem u njih da možemo da se plasiramo u finale ovog prestižnog takmičenja. Hoću da pomenem i mog prethodnika Lazara Jovičića, koji takođe ima velike zasluge za dosadašnje rezultate ove sezone.“ – rekao je trener Perić za redakciju Udarna vest.

   
Kapiten popularnih mlekadžija, mlad, a već iskusan, Nenad Timotijević (rođen 1999 godine) je prezadovoljan dosadašnjim ostvarenjima ove sezone u prvenstvu i kupu, u kojima kako kaže mladi Timotijević „još nismo osetili gorčinu poraza“ i nastavlja – “ U prvenstvu u dosadašnjih 20 kola smo samo dve odigrali nerešeno, ostale sve pobedili sa 72 data gola. U kupu smo izbacili već dva srpskoligaša, Teleoptik i Mladenovac. Sa svim ovim rezultatima pokazali smo naš kvalitet i pored naše mladosti. Okrećemo se utakmici polufinala Kupa i timu Radničkog. Naš protivnik ima veliku istoriju, nekad su igrali i u najkvalitetnijem rangu takmičenja, takođe imaju i kvalitetne igrače. Verujem u svoje saigrače da ćemo dati sve od sebe i poslušati savete trenera i opravdati poverenje kompletne uprave kluba i da uđemo u istoriju kluba plasmanom u finale kupa.“

FK PKB privatna arhiva

   
Sekretar kluba, Zoran Tripković, takođe ulogu favorita prepušta gostima, najviše zbog ranga takmičenja.
– “ Utakmicu dočekujemo u skoro najjačem sastavu, odsutan će biti samo iskusni Aleksandar Đorđević zbog bolesti. Novobeogradske majstore, inače sportske prijatelje, ćemo ugostiti kako dolikuje ali će na terenu sve prštati. Očekujemo pobedu u ovom meču i plasman u finale kupa koji smo osvojili daleke 1997 godine.“ – završava sekretar Tripković.

Utakmicu polufinala Kupa Beograda, možete pratiti sutra uživo sa početkom u 16 časova na linku

https://youtu.be/ZJq7n2_Nm9c

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare