ZAVRŠEN SASTANAK: Vučić razgovarao izaslanikom kralja Bahreina Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Prestolonaslednika Bahreina, koji boravi u Srbiji u dvodnevnoj poseti, dočekala je ranije danas na aerodromu u Beogradu „Nikola Tesla“ premijerka Ana Brnabić.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati „Srbija“ sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Podsećamo, Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.


Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik su se obratili javnosti.

„Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije… Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

„Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej“, istakao je predsednik Srbije.

„Molim vas da se osećate kao kod svoje kuće, a što se Srbije tiče u nama ćete uvek imati bliskog prijatelja, koji će brinuti ne samo o sebi već i o vama“, rekao je Vučić uvaženom gostu na kraju obraćanja.

Zatim se srpskoj javnosti obratio izaslanik kralja Bahreina.

„Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici“, rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

„Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila. Gospodine predsedniče, hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju“, dodao je šeik.

Sutra, drugog dana posete u 10.00 sati predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu „Pukovnik Milenko Pavlović“ u Batajnici.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare