VOĐA ALKATRAZA OSTAJE IZA REŠETAKA: Priznao da je ilegalno držao pištolj i municiju, ležaće u zatovoru godinu i pet meseci

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je sklopilo sporazum o priznanju krivičnog dela sa Damjanom Šobićem, vođom Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“, koji je priznao da je držao pištolj koji je kod njega pronađen prilikom pretresa 25. februara u zamenu za godinu dana i pet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 400.000 dinara, prenosi Kurir.rs.

– Nakon više od mesec dana od kada je uhapšen, okrivljeni je odlučio da prizna radnje izvršenja krivično dela, odnosno priznao je da su pronađeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom, a koji predlog su podneli branioci okrivljenog – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Posle razgovora sa tužilaštvom, kako su pojasnili, postignut je sporazum o trajanju kazne zatvora i visini novčane kazne koju bi sud izrekao pa je on danas i potpisan.

Šobić je, podsetimo, uhapšen i zadržavanje mu je određeno po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, pošto je tokom pretresa stana u kom boravi pronađen pištolj „steyer m9“, brušenog serijskog broja i 13 metaka. Pištolj je, kako je potvrdilo tužilaštvo bio skriven u komodi koja ima duplo dno.

– Okrivljenji je prilikom prvog saslušanja izjavio da nije sposoban da iznese svoju odbranu jer se ne oseća dobro, nakon čega je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom najpre odredio pritvor do 30 dana a potom mu je pritvor po isteku, produžen za još 30 dana. U dokaznom postupku, tužilaštvo je naredilo pregled i balističko veštačenje predmeta koji su pronađeni, kojim je utvrđeno da je pištolj funkcionalno ispravan i da meci predstavljaj municiju za vatreno oružje – obajsnilo je tužilaštvo kako je tekao postupak protiv Damjana Šobića.

Sporazum je prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare