SRBIJA MOŽE DA POBEDI KORONU?! VAKCINACIJOM SVIH GRAĐANA, za dva meseca ostaće nam samo jedna mera – maske.

Srbija prednjači u vakcinaciji građana, i u Evropi i u svetu. Ovim tempom, Srbija bi mogla da pobedi koronu brže nego što očekujemo.
Broj zaraženih je pao za oko 20%, ali su nam bolnice i dalje pune. Zato je i potrebno da se građani vakcinišu, kako bi se izbegli teži oblici oboljevanja od virusa Kovid-19.

Pored velikog interesovanja građana za vakcinaciju, prethodnog vikenda su građani u Beogradu i pored zatvorenih ugostiteljskih objekata i mere zabrane okupljanja, pronašli način i povod za okupljanje.
Subotnji skup na Trgu Republike i igranje kola oko Spomenika Stefanu Nemanji, korona žurka koja je održana u Studenjaku, sa čak nekoliko hiljada učesnika i nezaobilazne privatne korona žurke, dovode do toga da bolnički kapaciteti budu ispunjeni.

Virus Kovid-19 je opasan virus koji napada ceo organizam, pa se dešava da pacijenti koji preleže koronavirus sve češće oboljevaju od ozbiljnih srčanih, plućnih i autoimunih bolesti, dijabetesa, pa čak i paralize. Vakcinacija igra veoma važnu ulogu u sprečavanju nastanka težeg oblika koronavirusa i posledica koje koronavirus može izazvati!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare