PREDSEDNIK VUČIĆ O VAKCINACIJI, NOVOJ KOVID BOLNICI, ANTIVAKSERIMA

Broj zaraženih pada nešto brže, ogromna je razlika u odnosu na prethodnu nedelju. Ako nastavimo tim tempom ima šanse za dalje ukidanje mera i slobodniji život – rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On se osvrnuo i na svoju vakcinaciju sutra u Rudnoj glavi napominjući da će mu biti treći put da poseti to mesto.

– Sutra ću da primim Sinofarmovu vakcinu. Hvala našim kineskim prijateljima što su nam isporučili još 500.000 vakcina – rekao je.

Za TV Vesti je otkrio i da će za 14 dana biti postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu.

– Nova vest je da ćemo u roku od 14 dana postaviti kamen temeljac za bolnicu u Novom Sadu. Biće 600 novih ležajeva, od toga 200 intenzivne nege. Za četiri meseca ćemo izgraditi. Ovo je druga najbolja vest, osim toga da ćemo da pravimo vakcine. Mi smo deneli odluku da gradimo bajoforn institut. Danas, na svakih 73 dana imate dvostruku više saznanja o medicini i biotehnologiji nego što ste imali nekad. To je rezultat napretka veštačke inteligencije.

Infektivna klinika

– Pogledajte, ovo je zgrada Infektivne klinike koja je bila najružnija zgrada na prostoru bivše Jugoslavije, a pogledajte ovo, ovako će da izgleda, kao svemirski brod. Izgradnja bolnica je nešto što će nama da donosi veliku prednost čak i na mnoge u Evropskoj uniji.

Na komentare Đilasa koji je prvo kritikovao državu zbog vakcina, pa se onda vakcinisao, Vučić kaže da je srećan što su svi oni vakcinisani.

– Ja sam srećan što su se oni vakcinisali pre mene, samo nisu u pravu za jednu stvar, Srbija ima vakcina i ima ih više nego drugi. Oni kažu da smo to nabavili narodnim parama, pa zašto niste vi nabavili, šta ste vi radili sa narodnim parama -pitao je predsednik.

Antivakseri i kolo

– Ja ne znam šta je i ko je Gara. Kako da sprečite ljude pune energije kojima je korona uzela godinu dana života. Što niste pitali one koji su kršili policijski čas što ih niko nije tukao i hapsio? Sećate se? A sećate li se da su skoro srušili Skupštinu kada sam rekao da ćemo možda da uvedemo policijski čas? A sada traže da bijemo ove ljude?! Ja sam ponosan na činjenicu što sam jedan od retkih ljudi koje baš briga šta će da kažu o meni.

O paketima za penzionere

– Moja krivica je bila što sam pokazao jednu kesu sa jednim proizvođačem vitamina za penzionere, a mi u stvari imamo četiri različite kese. Pogledajte. Potpisali smo ugovore sa devet različitih proizvođača i to je suština. Ne bi mi na pamet palo da će neko na političkoj sceni da se ugrađuje i krade na vitaminima. Ako ste se vi ugrađivali na svemu, pa čak i na reklamnim sekundama, mi to ne radimo. Ovo je naš skroman poklon penzionerima. Trudnice, porodilje, medicinski radnici i penzioneri dobijaju ove pakete – kaže Vučić.

UDARNA VEST.rs(Blic/Informer)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare