DRAMA PORODICE IVANOVIĆ: Otimaju stan sinu ubijenog Olivera

Nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović i njihov sin Bogdan (10) mogli bi da ostanu bez krova nad glavom i stana u kom žive i koji im je ostao od Olivera. Imovinom koja je ostala posle Ivanovićeve smrti raspolaže Ivanovićev najstariji sin iz prvog braka Nikola, koji, kako navode bliski prijatelji porodice, namerava da preuzme i stan na Banovom brdu, u kojem danas žive Milena i Bogdan.

– Milena i Bogdan su se posle Oliverovog ubistva preselili u Beograd. Ivanovićeva porodica, brat, sestra, njegova deca, nimalo ne brinu, ne postoji nikakav kontakt i sada je očigledno došlo vreme da ostanu i bez krova nad glavom – priča izvor blizak porodici.

PLOČICA SA PREZIMENOM

Stan na koji su se nameračili članovi Ivanovićeve porodice Oliver je kupio kada je počeo da živi s Milenom.

– Oliver je u 57. godini odlučio da četvrti put postane otac i osnuje porodicu s Milenom. Za njih je kupio taj stan od 60 kvadrata na Banovom brdu. Od prvog dana na vratima tog stana stoji pločica sa dva prezimena – Popović, koje je Milenino devojačko prezime, i njegovo Ivanović – navodi detalje izvor blizak porodici.

Odmah posle tragedije, priča izvor Srpskog telegrafa, Nikola Ivanović je došao u kuću u kojoj su u Mitrovici živeli Milena i Bogdan.

– Ta poseta kratko je trajala, Nikola je obavestio Milenu da on preuzima sve poslove, izdavanje, naplatu kirije… Ona se nije bunila, nije ništa tražila jer joj u trenutku Oliverovog ubistva to nije bilo ni na kraj pameti. Godinu dana kasnije Milena se sa sinom preselila u Beograd i tada počinje agonija, koja sada dobija kulminaciju – kaže upućen sagovornik Srpskog telegrafa.

Ko ste vi? Sudija?
Nikola Ivanović juče je na pitanja Srpskog telegrafa da li je tačno da on raspolaže imovinom posle očeve smrti i da od tog novca ni dinar nije prosledio bratu Bogdanu odgovorio kontrapitanjem:
– Ko ste vi? Da li ste vi sudija da tako nešto pitate?
Upitan da li je u kontaktu s bratom Bogdanom i kada je poslednji put razgovarao s njim, Nikola Ivanović je kratko odgovorio:
– Najbolje bi bilo da sada prekinemo razgovor.

Dodaje da je Milena pokrenula ostavinsku raspravu da bi zaštitila dete i sebe.

– Međutim, njegovi sinovi žele da odlože i prolongiraju čitav postupak. Misle da će imati više uspeha kada se promeni vlast. Njima su svi krivi za Oliverovu smrt, krive Srbiju, državu, smeta im i što je Milena dobila posao u Beogradu, što radi u kabinetu predsednice Vlade Srbije – ističe naš sagovornik.

ZBRINUTI SINOVI

Ni ostali sinovi, njih trojica, koju Ivanović ima iz prvog braka, nisu ostali nezbrinuti.

– Oliver je radio ceo život, stekao je nekoliko stanova, lokala, ima i neki poslovni prostor. Uglavnom su te nekretnine u Kosovskoj Mitrovici. Svom imovinom već tri godine raspolažu njegova deca iz prvog braka, preciznije Nikola. Sve te nepokretnosti se izdaju, mesečno se na ime rente uzme po nekoliko hiljada evra. Bogdanu nikada ni čokoladu nisu kupili – tvrdi sagovornik Srpskog telegrafa.

Činjenice
Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018.
ubice su mu pucale u leđa, ispalivši šest hitaca
napadnut je ispred prostorija svoje stranke u Severnoj Mitrovici
bio je nosilac liste „Sloboda demokratija pravda – Oliver Ivanović“
tužilaštvo u Prištini do sada podiglo tri optužnice
istragu o ubistva Ivanovića vodi i Specijalno tužilaštvo Srbije

Kaže i da Milena nije od Oliverovih sinova tražila bilo šta:

– Posle ubistva otimanje oko imovine bilo je poslednje što je interesuje. Žalosno je što za najmlađe Oliverovo dete, koje je i njihov brat, nimalo ne haju. A svi njegovi sinovi stambeno su obezbeđeni još za Oliverovog života – priča porodični prijatelj.

Precizira i da su Nikola i Janko dobili stanove u Beogradu.

– Oliver im je uplatio novac na račun za kupovinu stana. Stambeno pitanje Oliver je rešio i trećem sinu Žarku. Kada se Žarko oženio, dobio je stan u Beogradu – dodaje naš sagovornik.

Ističe da je Ivanović mislio i na prvu suprugu, koja mu je rodila troje dece:

– Ona živi u stanu u Kosovskoj Mitrovici, koji joj je Oliver ostavio posle razvoda.

Milena Ivanović juče nije želela da govori o porodičnim prilikama.

Plaća kredit za kola, a auto joj ne daju
Oliver i Milena Ivanović tokom zajedničkog života prošli su dosta teških trenutaka. Prema nalogu Prištine, Ivanović je hapšen, godine je proveo u zatvoru.
– Za to vreme je Milena bila njegova najveća podrška. Nema na koja vrata nije pokucala, nema gde nije otišla i tražila podršku kako bi supruga izbavila iz tamnice – podseća naš sagovornik.
Dodaje da je posebno težak period bio kada su Ivanoviću digli kola u vazduh.
– Ostali su bez auta, pa je ona, da bi pomogla suprugu, podigla kredit i kupila pasat. Taj automobil, za koji još plaća rate kredita, ostao je u Mitrovici, nisu joj dali da ga uzme kada je sa sinom odlazila za Beograd – ispričao je porodični prijatelj.
Od braće ni čestitka za rođendan
Najmlađi Ivanović po strani je i kada je reč o porodičnim okupljanjima.
– Ni braća ni tetke i stric ga ne posećuju. Čak ga i ne nazovu telefonom. Milena nikada nije branila da Bogdan viđa braću i Oliverovog brata i sestru. Međutim, oni nikada nisu zvali da pitaju kako je dete. Pre mesec dana, 10. februara, Bogdan je napunio deset godina. Nisu pozvali ni da mu čestitaju rođendan – priča izvor blizak porodici.
Naš sagovornik kaže da pamti situaciju kada je Bogdan video najstarijeg brata:
– Nikola je došao u stan da razgovara sa Milenom odmah posle ubistva. Bogdan je, ugledavši čoveka, rekao: „Mama, došao je brat“ jer Nikola likom strašno podseća na Olivera. Ovo možda najbolje govori koliko su zanemarivali Bogdana, koliko nisu želeli da imaju kontakt s njim.

UDARNA VEST.rs(Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare