KO JE LAZAR VUKIĆEVIĆ KOME JE VELJINA EKIPA ODSEKLA JEZIK Bio u bliskim vezama sa ubijenim Šarcem, postavili mu bombu ispod poršea

Navijač Crvene zvezde, Lazar Vukićević (31), nestao je još prošle godine 16. oktobra, a kako se sumnja njega i on je jedan od desetina mladića koji su se našli na „crnom spisku“ ekipe Veljka Belivuka, zvanog Velje Nevolje, prenosi Kurir.rs.

Naime, Vukićević je prošle godine poslednji put lociran na Banovom brdu, od kada mu se gubi svaki mogući trag… Njegova porodica ranije je rekla da ne isključuju da je možda počinjem zločin. Kako je kasnije istragom utvrdilo, njegov nestnak i ubistvo, upravo je povezano sa kriminalnim klanom Velje Nevolja.

Ali, krenimo redom…

Ime Lazara Vukićevića prvi put u žižu javnost dospelo je 2019. godine, kada je na automobil marke „porše“, inače u vlasniš njegovog oca koji je upravo Lazar koristio, postavljena bomba. Tada je do detonacije na Vračaru došlo kada u automobilu nije bilo nikoga, te na sreću povređenih nije bilo. Kako se tada spekulisano, pretpostavlja se da je bomba aktivirana daljinski i da je predstavljala „opomenu“ Lazaru.

Lazar Vukićević (31) za kojim se tragalo od 16. oktobra prošle godine, poslednji put lociran je na Banovom brdu, policiji poznat od ranije po sukobina, ali bio je i u zatvoru.

Sukob sa Vavićem

Tri meseca pre postavljene eksplozivne naprave, Vukićević je izašao iz zatvora. Tamo se našao zbog napada na Nikolu Vavića, inače brata vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića.

Sukob dve grupe muškaraca u jednom beogradskom klubu u januaru 2017. godine prerastao je u pucnjavu na ulici u kojoj su ranjeni Nikola Vavić i Miloš Nikolić. Lisice na ruke stavljene su Lazaru Vukićeviću, a u istrazi koje je najpre vodilo Više tužilaštvo na teret mu se stavljalo teško ubistvo u pokušaju. Međutim, ovaj predmet dostavljen je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na postupanje, a Vukićeviću se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i dva krivična dela laka telesna povreda na štetu Vavića i Nikolića. Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvom. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne. Vukićeviću je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu dana i osam meseci, kao i obavezna mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

Veze sa ubijenim Šarcem

Međutim, ovo nije kraj pominjala imena Lazara Vukićevića u lošem kontekstvu. Naime, nekoliko puta dovodio se u vezu sa ubijenim Aleksandrem Šarcem (35), ali i sa ubijenim Aleksandrom Halabrinom (26).

Aleksandar Halabrin iz sela Janošik, koji je u martu prošle godine otet, ubijen i zakopan kod Sopota, bio je u bliskim prijateljskim odnosima sa Vukićevićem. Tada se proveravalo da li su nestanak Vukićevića i ubistvo Halabrina povezani.

– Halabrin je nestao 20. marta na Banjici, a njegov leš sa ranom od metka na glavi nađen je u plitkom grobu na njivi u Sopotu 16. maja. Nije otkriveno ko je oteo, mučio i ubio mladića. Interesanto je da da je ubijeni bio blizak i sa nekadašnjim vođom Partizanovih navijača, Nenadom Alajbegovićem Alibegom (39), koji je 3. novembra teško ranjen na Novom Beogradu – rekao je ranije izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Takođe, samo tri dana pre pucnjave na parkingu TC „Ušće“ u Beogradu, kada je tada sa 2 metka u glavu pogođen  Aleksandar Šarac, Vukićević je nestao. Navodno, je Vukićević bio blizak sa Šarcem koji je smatrao članom bande „Pink Panteri“.

Šarac se navodno družio sa Vukićevićem. Nakon što se Vukićeviću izgubio trag, Šarac se kod zajedničkih prijatelja interesovao o njegovom nestanku. Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, istraživalo se.  Interesantno je i to što je Vukićević poslednji put lociran na Banovom brdu, Šarčevom kraju. 

Povezan sa nestalim Crnogorcima

Crnogorci Adis Spahić (33) i Damir Hodžić (23), takođe su nestali u Beogradu u noći između 14. i 15. oktobra 2020. godine, a sumnja se da im se trag izgubio upravo na Banovom brdu, gde i Vukićeviću.

Lazar se inače poslednji put pre nestanka čuo sa Damirom Hodžićem. za koga se sumnjalo da je bio blizak rođak pokojnog Alana Kožara. Pretpostavljalo se još ranije da su sva trojica oteta, a da iza njihovog nestanka stoji ista kriminalna grupa iz Beograda, bliska „kavačkom“ klanu.

Inače, tragovi krvi Vukićevića, pronađeni su u kući u Ritopeku, gde su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, brutalno mučili i ubijali žrtve. Među tragovima krvi koji su pronađeni na podovima, zidovima i nameštaju u kući, otkriven je i trag ovog navijača, koji je navodno bio blizak i škaljarskom klanu.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare