MEDIJI U PRIŠTINI OBJAVILI CRNOGORSKI PREĆUTALI: Bečić čestitao imenovanje predsedniku Skupštine lažne države Kosovo!

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, ponovo je poput prethonika iz vlasti, priznao Kosovo čestitajući Glauku Konjufci izbor za predsednika parlamenta, prenosi Kurir.rs.

Ovu informaciju nije moguće pronaći na sajtu crnogorske Skupštine, sem u medijima sa Kosova, što upućuje da je Bečić pokušao da ovu čestitku sakrije od očiju domaće javnosti.

Predsednik parlamenta, poput premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Dritana Abazovića koji su čestitali Dan državnosti Kosovu, ponovo priznaje ovu lažnu državu i ponovo udara na suverenitet Srbije.

“U ime Skupštine Crne Gore želim da vam srdačno čestitam na izboru za predsednika Skupštine Republike Kosovo. Kosovo prolazi intenzivnu tranziciju i reforme u cilju izgradnje uspešnog i prosperitetnog društva zasnovanog na evropskim vrijednostima u čemu ima podršku Crne Gore. Ceneći značaj parlamentarnih odnosa i kontakata u ukupnim bilateralnim vezama naših država, nadam se da će naš međusobni angažman biti u pravcu nastavka kvalitetne razmjene iskustava i drugih praksi, te razvoja regionalne saradnje. Na kraju, koristim priliku da uputim, poštovani gospodine Konjufca, izraze mog dubokog poštovanja uz najbolje želje za Vaše dobro zdravlje i uspeh na visokoj funkciji”, navodi Bečić u čestitci.

Sudeći po čestitci, Bečić želi da razvija regionalnu saradnju daleko od očiju birača koji su za njega glasali, onih koji su većinski bili protiv priznanja tzv. Kosova.

Vlast u Crnoj Gori, do sada je nekoliko puta priznala Kosovo, a Bečić je samo potvrdio priznanje još jednom, nastavljajući da poput prethodne vlasti “njeguje” regionalnu saradnju i odnose sa Srbijom.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare