Grčki ministar turizma o ulasku u Grčku: Svi će morati da poštuju 5 LINIJA ODBRANE

Ministar je za današnji „Frankfurter algemajne cajtung“ (FAZ) ponovio da je plan da Grčka ove godine počne da prima strane goste 14. maja što zavisi i od stanja u kojem će tada biti pandemija, preneo je danas atinski list „Katimerini“.

Dodao je da uz isti uslov – ako epidemiološki podaci budu povoljni, za putnike „s nekih tržišta s velikim procentom vakcinisanih želimo da otvorimo naš turizam već sredinom aprila“.

Teoharis je nemačkom listu predstavio i „pet linija odbrane“ Grčke, odnosno uslova za ulazak putnika i boravak u Grčkoj.

„Prva linija odbrane“ je da svaki strani turista mora imati potvrdu da je ili vakcinisan protiv korona virusa, ili da se oporavio od zaraze tim virusom, ili da pokaže negativan rezultat testa na korona virus.

Druga linija odbrane“ je „što ćemo sami obavljati testove iz uzorka turista po dolasku“. Ta strategija kontrole biće usmerena posebno na one koji dodju iz zemalja odakle je prethodnog dana bilo „koncentracije pozitivnih slučajeva“.

„Treća linija odbrane“ Grčke je da se „turisti odmah stave u karantin u slučaju pozitivnog testa, a da se potom podvrgnu detaljnijem PCR testu“.

„Četvrta linija odbrane“ su „opšta pravila o bezbednosti, poput obaveznog korišćenja maske ili držanja distance, ograničenja za restorane, autobuse, turističke izlete i razgledanje“.

Poslednja, „peta linija odbrane“ je, podvukao je ministar, da „svi treba da slede ista pravila kao i Grci“.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare