OGLASIO SE GORAN VESIĆ:Pozdravljam odluke Kriznog štaba

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oglasio se na svom Fejsbuk nalogu povodom najnovijih mera koje je Krizni štab danas doneo. On je pozdravio njihove odluke o radu baštama ugostiteljskih objekata i produžetku radnog vremena.

Njegovu objavu vam prenosimo u celosti:

“Pozdravljam odluku Кriznog štaba da se od ponedeljka dozvoli da rade bašte u ugostiteljskim objektima kao i da od srede rade tržni centri. Pozdravljam odluku da se radno vreme produži do 22.00 sata što tražim od januara.

Razumem današnje odluke kao razuman kompromis koji je moguć u ovom trenutku. Zahvalan sam medicinskom delu kriznog štaba, jer su pored velikog broja zaraženih, imali razumevanje za zahteve privrede i Beograda. Nadam se da ćemo u narednim nedeljema, kako se epidemiološka situacija bude poboljšavala, doći u situaciju da se mere dodatno relaksiraju.

Кrizni štab i premijerka Brnabić pozdravili su napore Beograda da se onim građankama i građanima koji su potpuno vakcinisani daju pogodnosti i stimulacije. Ideju su ocenili kao izvanrednu. Medicinski deo Кriznog štaba je zamolio Grad Beograd da ovu odluku odloži do trenutka dok svima koji su izrazili želju da se vakcinišu to ne bude omogućeno. U ovom trenutku je oko 350.000 ljudi prijavljeno, a nisu se još vakcinisali. Prihvatio sam njihov predlog tako da će Beograd odložiti ovu odluku do tog trenutka.

Veoma mi je drago što je na sednici Кriznog štaba konstatovano da je Beograd najuspešniji region u Srbiji kada je vakcinacija u pitanju. Izneo sam na štabu da je cilj Beograda da se u našem gradu vakciniše 750 hiljada ljudi. Mi ćemo u tome uspeti zajedno sa domovima zdravlja, hrabrim lekarima i sestrama kao i volonterima koji rade na vakcinaciji.

Sve odluke su danas donete jednoglasno i siguran sam da ćemo nastaviti zajedno da radimo jer imamo isti cilj – da pobedimo virus.”, napisao je Vesić.

UDARNA VEST.rs(Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare