DA LI VELJA NEVOLJA OSTAJE IZA REŠETAKA? Danas nova odluka o pritvoru Belivukovoj grupi

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za ubistva, drogu i druga krivična dela u nedelju 4. aprila ističe pritvor.

Zbog toga danas, u skladu sa zakonom i praksom suda, poslednjeg radnog dana, novu odluku o pritvoru treba da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Belivuk i ostali su uhapšeni 4. februara, a 5. marta im je pritvor produžen za još 30 dana zbog svih zakonskih razloga – opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Belivuk i Miljković terete se da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe „Principi“.

Pored njih 4. februara je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv ukupno 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vrššenja krivičnih dela i nedozvoljenu proizvodnju, držžanje, noššenje i promet oružžja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belika i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srdjan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), ŽŽeljko Kodžić (41), Nebojšša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Sladjana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare