VUČIĆ: Putevi idu uz jaku ekonomiju, očekujemo pad BDP u prvom kvartalu samo 0,5 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da samo kada imate stabilne javne finansije i jaku ekonomiju možete da razmišljate o velikim projektima i gradnji puteva kao što je auto-put „Miloš Veliki“.

„Tek kada to imate možete da radite velike projekte i da gradite puteve koje su ljudi 70 godina samo zamišljali“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje kako se stvara ekonomija koja odoleva pandemiji i otvara gradilišta.

Dodao je da tome doprinose i kompanije koje uspešno rade i posebno pohvalio kinesku kompaniju CRBC navodeći da je malo onih koji rade tako odgovorno kao oni. Izrazio je uverenje i da će, kako je rekao, kineski prijatelji uspeti da završe sve što je planirano, iako su imali mnogo muka sa koronom, kao i svi u Srbiji.

U prvom kvartalu pad BDP samo 0,5 odsto

Vučić očekuje da će Srbija u prvom kvartalu ove godine imati pad BDP-a od samo 0,5 odsto, iako je predviđen pad od 1,3 odsto.

„Nadamo se da možemo da imamo minus 0,5 odsto. Podsećam da smo prošle godine imali ubedljivo najbolji rezultat u prvom kvrtalu (sa kojim se poredi prvi kvartal ove godine)“, naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da je cilj da se ostvari u 2021. godini rast BDP od šest odsto i da ocekuje da će drugi i kvartal po rastu BDP-a biti mnogo bolji nego prethodne godine.

„Zato moramo da dižemo građevinsku industriju i stopu rasta, a to znači i veće plate i penzije“, kazao je Vučić.

Naveo je da je u Srbiji sada 2,7 odsto više zaposlenih, kojih sada ima ukupno 2,24 miliona u Srbiji, kao i da sada ima za 400.000 zaposlenih više nego pre deset godina.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare