VELJINA LJUBAVNICA ZAŠTIĆEN SVEDOK? Upoznali se pre 6 godina, pazili da ne izlaze zajedno iz zemlje

Posle pada Veljka Belivuka i njegovog kriminalnog klana osumnjičena M. R, koja je bila Belivukova devojka šest godina, pristala je na saradnju sa istražiteljima.

U okviru akcije policije, tužilaštva i BIA u kojoj je razbijen najjači kriminalni klan u Srbiji uhapšena je i M. R, koja je bila u ljubavnoj vezi sa organizatorom grupe Veljkom Belivukom! Protiv nje je podneta krivična prijava i ona se sumnjiči da je bila član Belivukove grupe, koja se sumnjiči za otmice, brutalna ubistva, trgovinu drogom, držanje arsenala oružja, kao i pranje para.

– M. R. ima status osumnjičene i pod istragom je. Od nje je policija zaplenila pet telefona, laptop računare i oni su poslati na veštačenje. Sumnja se da nije učestvovala u likvidacijama, ali da je imala ulogu u prikrivanju novčanih tokova i pranju novca – kaže izvor Kurira.

On otkriva da je kod ove devojke među pet telefona pronađen i jedan kriptovani, za tajnu komunikaciju:

– Istražitelji su ostali šokirani kad su ušli u njene telefone. U njima su pronađeni jezivi snimci i fotografije, nekoliko njih na kojima su mrtvi i osakaćeni ljudi za čije se likvidacije sumnjiči Belivukova kriminalna grupa. Osim dokaza zločina, u njenim telefonima pronađeni su i drugi važni dokazi, ali i poruke koje je razmenjivala s Veljkom Belivukom.

Prema njegovim rečima, M. R. bila je zaposlena u jednoj poznatoj beogradskoj kompaniji i bila je iznenađena hapšenjem. Policija je, kako dodaje, detaljno pretresla i njen iznajmljeni stan u luksuznom kompleksu na Novom Beogradu.

– M. R. i Belivuk navodno su se upoznali još pre šest godina i u vezi su bili i dok je on bio u pritvoru zbog ubistva Vlastimira Miloševića, za šta ga je sud oslobodio. Mnogo vremena su provodili zajedno i bila je upućena u sve što je radio, gde se kretao i s kim se viđao, odlazila je u bunker na stadionu Partizana, ali i na druga mesta na kojima su se viđali – otkriva izvor i navodi da su strogo vodili računa da ne izlaze zajedno iz zemlje, kako ne bi bili registrovani. 

– Odmah je pristala na saradnju sa istražiteljima. Priznala je u kakvom je odnosu bila s Belivukom i pokazala spremnost da govori o svemu što zna. Sama je čak dala šifre za četiri telefona, ali ne i za peti – otkriva izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, ne isključuje se mogućnost da ona dobije povlašćeni status. 

Pali u februaru

Ubistva, otmice, droga
  • Veljko Belivuk i Marko Miljković označeni su kao vođe grupe
  • Uhapšeni su 4. februara, kao i još 17 članova ove kriminalne organizacije
  • Terete se za ubistva, otmice, posedovanje droge i oružja
  • Sumnjiče se za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića

UDARNA VEST.rs (Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare