VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU POČETKA RADOVA NA PUTU NBG-SURČIN: Gradi se nastavak auto-puta Miloš Veliki

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin, koji je nastavak auto-puta E-763 Miloš Veliki.

Kako je rečeno prilikom obilaska, radovi bi trebalo da se završe za oko 18 meseci. Predsednik je upitao da li radovi mogu da se ubrzaju barem za dva meseca, ali je problem eksproprijacija.

Kako je rekao ministar građevine, problem je što je ovo gradska saobraćajnica.

S predsednikom početku radova prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, prvi čovek Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Inače, trasa od Novog Beograda do Surčinske petlje trebalo bi da auto-put „Miloš Veliki“ učini pristupačnijim stanovnicima centralnih gradskih opština, jer oni sad moraju da putuju auto-putem.

Ova deonica je specifična, između ostalog, po tome što za razliku od dosadašnjih projekata na izgradnji auto-puteva ona prolazi kroz naseljeno, gradsko područje, pa tako i zahteva specifičnu tehnologiju izgradnje.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare