MINISTAR VULIN: Pripadnici Žandarmerije su pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti Srbije

Pripadnici Žandarmerije su pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti Srbije, spremni i obučeni da odgovore na sve bezbednosne izazove, zaštite državu i njen integritet, građane, njihovu imovinu i budućnost, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prilikom današnje posete Odreda Žandarmerije u Kraljevu.

Ministar Vulin, koji je u bazi Odreda Žandarmerije u Kraljevu proveo vreme sa polaznicima obuke za pripadnike Žandarmerije, istakao je zadovoljstvo činjenicom da veliki broj mladih ljudi želi da bude deo ove posebne jedinice.

Ministar Vulin je naglasio da će lično insistirati na pojačanim obukama i fizičkoj spremi svih pripadnika jedinice.

– Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića – istakao je ministar Vulin i dodao da će država nastaviti da ulaže u njihove obuke, opremu i naoružanje.

Pripadnici Odreda Žandarmerije u Kraljevu izveli su taktičke vežbe kroz koje su prikazali obučenost, veštine i sposobnosti, a vodnik specijalističke čete Žandarmerije Desimir Dašić objasnio je da se radni dan pripadnika ove jedinice sastoji od fizičke i taktičke obuke, kako bi bili spremni da što bolje odgovore na sve postavljene zadatke.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković poklonio je ministru Vulinu ikonu koju je naslikao pripadnik ovog odreda.

Ministar Vulin je na početku svoje posete položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima kraljevačkog Odreda.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare