DODATNE PARE ONIMA KOJI SE VAKCINIŠU. Da li će i država početi da novčano stimuliše zaposlene?

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, izjavio je da je namera da se nastavi s ubrzanjem imunizacije i da se radi na tome. Cilj je da do polovine juna bude revakcinisano dva i po miliona građana.

– Preko Privredne komore Srbije (PKS) pravimo dogovore s domaćim i stranim kompanijama kako bi se pod hitno vakcinisali ljudi u privredi jer od toga zavisi kako ćemo moći dalje da finansiramo ogromne troškove koje imamo za zdravstveni sistem, kazao je Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, za današnju Politiku. B

Đerek je naveo da je Nacionalni koordinacioni tim formirao radnu grupu koja je izradila niz savremenih modela motivacije za vakcinaciju i dodao da ovih dana kreće njihova primena i „ozbiljna kampanja“.

– Nemamo pravo da oduzmemo budućnost deci tako što ćemo izbegavati vakcinaciju i dozvoliti koronavirusu da nas uništi, istakao je on.

Rekao je da je video da neke firme motivišu ljude novčanom naknadom da se vakcinišu, ali je naveo da to država neće raditi.

Dodao je da početkom aprila u Srbiju stiže dva miliona vakcina i naglasio da želi da one budu što pre utrošene.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare