VULIN: Za nas ne postoje mali i veliki dileri, hapsimo sve! Za 10 meseci pozornici na ulicama većih gradova, konkurs raspisan

Ministar Vulin: Za deset meseci pozornici na ulicama većih gradova, konkurs raspisan

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država ušla u obračun sa mafijom i da taj obračun neće prestati i naglasio da će policija bez obzira na zaplenjenu količinu droge, bilo da je u pitanju pet grama ili 50 kilograma, hapsiti i privoditi sve narko-dilere.

„Ne postoji veliki i mali diler za nas. Načelnike policijskih uprava cenim po tome koliko su se izborili sa uličnim kriminalom, sa sitnim narko-dilerom, džeparošem, siledžijom ili bahatim vozačem. To je njihov posao da ljudi budu sigurni i bezbedni, da se ne boje“, rekao je ministar za TV Pink.

Prema njegovim rečima, policija će imati produžen patrolni rejon i biti češće na ulicama, u parkovima, školskim dvorištima, jer ne sme da se dozvoli da neko prodaje narkotike u blizini škole.

Ministar je najavio da će za devet do 10 meseci na ulicama većih gradovima u Srbiji biti uspostavljeni pozornici, koji će imati svoj rejon, znati svako dete, znati ko je problematičan i kome će građani moći u svakom momentu da priđu.

„Ovih dana se raspisuje konkurs za policajce koji će biti budući pozornici. Po završetku odgovarajuće obuke, za početak će biti uspostavljeni u većim gradovima, a posle ćemo ići i u manje“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je njegov lični stav, kao roditelja, da svakom narko-dileru treba suditi kao da je pokušao ubistvo, posebno jer koriste decu, koja po zakonu nisu krivično odgovorna za svoje poslove.

„Onaj ko proda drogu maloletnom licu treba mu suditi za pokušaj ubistva, on je znao šta radi, znao je da će ta droga ubiti čoveka pre ili kasnije, porodicu, prijatelje. Ako postoji zlo, onda su to narkotici, koji uništavaju porodicu, zemlju, društvo“, rekao je ministar Vulin.

Govoreći o laboratoriji koja je otkrivena u Gakovu, ministar je istakao da je u tu laboratoriju uloženo puno novca, da je rađena po najvišim standardima i naglasio da je mnogo važnije zapleniti laboratoriju u kojoj se proizvode narkotici nego samu drogu.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare