DRAMATIČNA PORUKA Dr Stevanović: „Mesta za kovid bolesnike su gotovo popunjena“, za zdravstvene radnike OBAVEZNA VAKCINACIJA?

Situacija nije laka, mesta za kovid bolesnike su gotovo popunjena, jer se njihov priliv ne smanjuje, imamo mesta za 24 sata ili nešto više od toga, nakon toga će morati novi kapaciteti da se otvaraju, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Stevanović je rekao da sve zajedno govori u prilog situaciji koja je na granici izdržljivosti za zdravstveni sistem.

– Drugi zaključak je da imamo sve veći broj mlađih pacijenta koji imaju sve težu kliničku sliku. Dalje, jedine dve mere za koje znamo da daju rezultate su distanca i maske i vakcinacija. I to nam je problem, jer se one ne primenjuju dovoljno. Još jedan od zahteva je da vakcina postane obavezna za zdravstvene radnike – time bismo zaštitili zdravstvene radnike i one koji se leče, a i dali bismo zamah vakcinaciji u Srbiji – kazao je Stevanović.

On je dodao i da će Selters banja preći u kovid sistem do kraja nedelje, a i da se i drugi centri pripremaju kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti.

– Selteres se priprema da uđe u kovid sistem najbrže moguće. To će biti najkasnije u petak za Beograd – kazao je on i dodao „svaki od regionalnih centara se sprema da obezbedi dodatne kapacitete“.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare