KOLIKO KOŠTA MOST NA ADI, REKONSTRUKCIJA BULEVARA REVOLUCIJE, GDE SE TROŠI NOVAC GRAĐANA? Jovičić: Na Ðilasovu pljačku sam ukazivao još 2012!

Član predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić danas je povodom objavljivanja dokaza o milionskim računima Dragana Ðilasa saopštio da je na Ðilasovu pljačku ukazivao i upozoravao još 2012. godine kao šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada, prenosi Informer.rs

– Milion puta postavio sam pitanje tadašnjem gradonačelniku, a i tadašnjem i sadašnjem tajkunu Draganu Ðilasu, koliko koštaju Most na Adi, rekonstrukcija Bulevara revolucije, igranje i gazdovanje sa PKB-om. Gde se i kako i koliko novca građana Beograda troši? Nikada nisam dobio odgovor, a sada se pokazalo i zbog čega. Zato što je novac iz budžeta Grada odlazio na 53 različitih računa u 17 zemalja, čiji je vlasnik samo jedan čovek – Dragan Ðilas – naveo je Jovičić u saopštenju.

On je istakao da je Ðilas umesto odgovora tadašnjoj opoziciji u Skupštini grada, na pitanja o njegovom bogatstvu odgovarao tužbama.

– Dragan Ðilas me je tužio sudu, jer sam mu pre osam godina rekao da je lopov. Šta ćemo sada kada je to dokazano? Kada su hrabri i savesni novinari istražili i pronašli sve Ðilasove račune “crno na belo”?! Da li će nadležne institucije, u ovom slučaju tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca, reagovati ili će se i ovog puta ovaj bahati tajkun izvući i proći nekažnjeno – upitao je Jovičić.

On je pozvao institucije da reaguju.

– Ovoga puta mora se ići do kraja. Nadležne institucije treba da ispitaju svaki od 53 računa i poreklo novca na njima – rekao je Jovičić i dodao da bi Ðilas pored adekvatne zatvorske kazne morao da vrati u budžet Beograda svaki evro koji je iz njega ukrao.

– Tako moraju da prođu svi koji su se na sličan način obogatili – smatra Jovičić, saopšteno je iz opštine Palilula.

UDARNA VEST.rs(Informer.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare