Đerlek: Kovid izaziva sterilitet, a ne vakcina

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva koronavirus.

– Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine – prenosi Blic.rs.

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne „dr Gugla“ i društvene mreže.

– Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne“ – rekao je Đerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Đerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

– Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe“ – rekao je Đerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

UDARNA VEST.rs(Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare