VUČIĆ JE PROČITAO IMENA DECE: Dete za detetom ubili su NATO zlikovci, sala je plakala!

Svečanom akademijom u beogradskoj Kombank dvorani večeras se obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

Obeležavanju prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić, članovi Vlade Srbije, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh SPC Porfirije…

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

– Hvala Vam svima što smo večeras zajedno i što je srpski duh nesalomiv. Niko nikad nije odgovarao za ove zločine. Objasniti to sada, 22 godine nakon agresije nije moguće – rekao je Vučić na početku svog obraćanja.

Vučić je u svom obraćanju pročitao imena dece poginule u NATO bombardovanju. 

 Jedno dete dnevno. To je ona najteža, namučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice, nikakav greh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu. Izgubili smo mnogo, izgubili smo očeve, braću, decu, muževe, ali obraz nikada. Izgubili smo teritorije, milijarde, i sve što nam je ostalo bilo je telo jedne izmučene zemlje – rekao je Vučić i dodao:

Nećete od Srbije dobiti gaženje po našoj istoriji, po našoj prošlosti. Zemlje bez snage da se uspravi, podigne, i radi bilo šta drugo nego da ćuti, ili da sagne glavu i pokorno se izvini, za sve, pa i za svoje mrtve, za svoju ubijenu decu. Hoćemo da budemo toliko jaki da niko više ne može da nam ubija decu, da nam ruši zemlji. Nećete od Srbije dobiti gaženje po našoj istoriji, po našoj prošlosti.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare