ČAMCEM OBILAZIO BAZE STRAVE Iz kuće u Ritopeku do strelišta Velja Nevolja je išao rečnim putem da bi izbegao policiju

Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, Dunav je predstavljao sponu između baza u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, do kojih je lako i neprimetno mogao doći čamcem.

Kuću u Ritopeku u kojoj je, kako se sumnja, Velja Nevolja sa svojom grupom ubio najmanje tri osobe i strelište na kojem je vežbao pucanje u Banatskom Brestovcu razdvaja samo Dunav. Kako se sumnja, on je upravo rečni put koristio kako bi neprimetno, izbegavajući policiju, obilazio svoje baze.

Vikendica strave od reke je udaljena oko četiri kilometara, za šta je Belivuku bilo potrebno nekoliko minuta kolima jer ulica u kojoj se kuća nalazi izbija direktno na Dunav. Odatle čamcem, ovaj vođa kriminalne grupe mogao je brzo da pređe do leve obale, gde je, kako se sumnja imao strelište, ali i gde su živeli brojni pripadnici njegovog klana.

Tako je izbegavao zaustavljanje policije, saobraćajne gužve, ali i štedeo vreme sebi jer bi mu da je išao normalnim putem trebalo najmanje sat i po vremena. Ovako, za 15 minuta bio bi u jednoj od svojih baza.

Leva obala bila je jedna od važnijih lokacija Velje Nevolje, kojeg su meštani kako Banatskog Brestovca, tako i svih okolnih mesta Ivanova, Starčeva, ali i Pančeva, viđali često. Tamo je, kako se sumnja, oformio svoju kriminalnu vojsku, a mnogi mladići iz ovih mesta postali su članovi navijačke grupe „Principi“. O tome svedoče i obeležja ove grupe na saobraćajnim znacima, ali i na ulazima u ova mesta.

Pančevci ga nisu prijavljivali od straha

Kako je „Blic“ i ranije pisao, Velja Nevolja se veći deo svog vremena nalazio u Pančevu.

Uplašeni meštani pričaju da je stavljao ruku na sve što mu se dopalo. Postao je i jedan od čelnika lokalnog fudbalskog kluba Dinamo.

– Niko ne sme da mu se suprotstavi jer znamo o kome se radi – priča jedan meštanin.

Policiji ga, kako kažu, iz straha niko nije prijavljivao.

– Kada ga vidimo da sedi u nekom lokalu, tamo ne ulazimo – komentarišu meštani Pančeva.

Dodaju da su Velju i najbliže saradnike mesecima viđali po gradu i da su svi zazirali od susreta s njima.

Sredinom 2019. godine došao u Ritopek

Upravo u tom periodu, kako se sumnja, sredinom 2019. godine, Belivuka su počeli da viđaju i meštani Ritopeka, kada je počeo da obilazi vikendicu strave u kojoj je do tada živeo Vlada Draganić, kako se sumnja, njegov blizak saradnik.

– Vlada Draganić je živeo u toj kući sa porodicom. Koliko znamo, on tu kuću nije prodao, samo je otišao iz nje. Na početku imao je kameru na ulazu u kuću, a onda je 2018. godine počeo da stavlja kamere svuda. Na svakom ćošku kuće imao je po kameru. Bilo nam je neprijatno jer su kamere gledale i van njegovog dvorišta, ali nikome nije bilo jasno zašto je to uradio – kazao je za „Blic“ jedan od meštana.

U ovoj kući, kako se sumnja, događali su se najstrašniji zločini Belivukove grupe – ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Kako je do sada utvrđeno, grupa Velje Nevolje namamila je Ljepoju na sastanak u kuću u Ritopeku, a kamere koje stoje na kući i na banderi poslednji put su snimile kako Ljepoja kolima ulazi u dvorište i nikada nije snimljen kako odatle izlazi.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare