Vesić: Krizni štab u sredu ili četvrtak, „na stolu“ ugostitelji

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Goran Vesić izjavio je da će verovatno u sredu ili četvrtak biti održana još jedna sednica Kriznog štaba i da će tada „staviti na sto“ otvaranje restorana i tržnih centara pod određenim uslovima.

Vesić je naveo da je takav zahtev zasnovan na tome što u Beogradu veruju da je bolje da se ljudi okupljaju u kontrolisanim uslovima, gde može da udje komunalna milicija i izvrši kontrolu.

– Imali smo za vikend povećan broj prijava zbog kućnih žurki. To ne razumem i opravdavam, ali je to logična posledica zatvorenih restorana – rekao je Vesić.

On je ponovio da Beograd institira da se sve vrati na mere od prošle srede, da se mere poštuju, a oni koji ih krše striktno kazne, kao i da se vrši vakcinacija.

– Trebalo bi da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji i nadam se da ćemo ove nedelje doći u situaciju da ugostitelji počnu da rade i da se vratimo normalnom životu, koliko je moguće, uz poštovanje mera – rekao je Vesić.

On je ponovio da je zahvalan premijerki Ani Brnabić na trudu koji je, kaže, uložila da danas, svi osim ugostitelja i tržnih centara, počnu da rade.

– Važno je da frizeri, zanatlije, prodavnice gradjevinskog materijala…svi koji rade i žive od svog rada, počnu da rade, jer u svim tim objektima je, ne samo moguće, već se itekako poštuju mere. To je dobra vest za privredu. Takodje, hvala i na tome što će ugostiteljski objekti od danas imati šaltersku prodaju, što će im na neki način olakšati rad – rekao je Vesić.

– Moj je stav i stav Beograda, poštujmo striktno postojeće mere, kažnjavajmo one koji ih krše organizovanjem žurki, kola (kod spomenika Stefanu Nemanji) i slično, kao i ubrzana vakcinacija – rekao je Vesić.

On je rekao da je igranje kola u subotu uveče kod spomenika Stefanu Nemanji, doživeo kao “poraz svih nas” i na neki način ruganje lekarima i svima onima koji se bore.

Kako je još rekao, potrebno je naći način da revakcinisani počnu normalno da žive.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare