Upucan brat Bube Korellija

U sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila na Alipašinom Polju, ranjena je jedna osoba.

– Oko 19.30 na lokalitetu Alipašino Polje, područje općine Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane NN osobe te je tom prilikom jedna osoba povređena i nalazi se na ukazivanju lekarske pomoći. Policija radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je upotrebila oružje i udaljila se sa mesta događaja. To je sve što možemo reći u ovom trenutku – rekao je za “Oslobođenje” Mirza Hadžiabdić, službenik Ureda za odnose s javnošću MUP-a KS.

Motivi zbog kojih je došlo do pucnjave za sada nisu poznati.

Podsetimo, Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, uhapšen je  16. februara nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup, prenose bosanski mediji.

– Hapšenje se dogodilo u 22.55, dve osobe su uhapšene – rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Koreli uhapšen u ulici Ljubljanska u vozilu. Tom prilikom pretreseno je i njegovo vozilo. Tereti se za izazivanje opšte opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških telesnih povreda.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da osobe koje su zadobile povrede nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobivenim u tuči. Podsećamo da se incident dogodio oko 16.30 i da su policajci zatekli dve povređene osobe.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Objketiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare