OTKRIVENA TAJNA GARAŽA SMRTI VELJINE EKIPE: Belivuk kuću STRAVE u Ritopeku opasao zidom i kamerama NA SVAKOM ĆOŠKU!

Kuća opasana betonskim zidom i kamerama sa svih strana, garaža umesto dvorišta… ovako izgleda kuća strave u Ritopeku u kojoj je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, mamio, a potom i ubijao svoje žrtve.

Dvospratna kuća u kojoj je, kako se sumnja, Belivuk zajedno sa svojim saradnicima mučio i ubio Milana Ljepoju, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, nalazi se u zabačenom delu Ritopeka, u ulici koja broji tek nekoliko kuća, mahom vikendica.

Opasana je betonskom ogradom visine od čak dva metra, tako da sakriva prizemlje i prednji deo dvorišta, koji je veličine koliko i trem. Velja Nevolja, kako pričaju meštani, počeo je u ovaj kraj da dolazi u leto 2019. godine, nakon što je Vlada Draganić, koji je uhapšen zbog sumnje da je bio član Nevoljine grupe, otišao iz kuće u kojoj je živeo više od deceniju.

„Vlada je živeo u toj kući sa porodicom. Koliko znamo, on tu kuću nije prodao, samo je otišao iz nje. Na početku imao je kameru na ulazu u kuću, a onda je 2018. godine počeo da stavlja kamere svuda.

Na svakom ćošku kuće imao je po kameru. Bilo nam je neprijatno jer su kamere gledale i van njegovog dvorišta, ali nikome nije bilo jasno zašto je to uradio“, kaže jedan od meštana.

Kamere su na svakom ćošku kuće, štaviše postavljene su i na spratu. Međutim, ono što najviše privlači pažnju jesu kamere na banderi. Dve kamere postavljene jedna pored druge tačno snimaju ulicu iz oba pravca, tako da su Belivuk i njegovi saradnici u svakom trenutku mogli da vide ko prolazi ulicom. Komšije pričaju da su kamere postavljene neposredno pred odlazak Draganića i dolazak novih komšija – uhapšenih pripadnika kriminalne grupe. Isto tako, podignut je nivo dvorišta ove kuće strave i užasa.

„Dok je živeo tu, Vlada je podigao zemlju i napravio veliku garažu, na kojoj je zasadio travu i ona mu je zapravo predstavljala dvorište“, pričaju komšije.

Međutim, kako izgleda garaža i šta se u njoj nalazi niko od njih nije video. Ono što je bilo moguće videti jeste da se sa njene strane nalaze velika vrata, a da se na njoj, pored zasađene trave, nalazi i mala prostorija koja je poput kuće opasana kamerama. Da li se iz nje može sići u garažu, nije poznato.

U ovoj garaži, kako se sumnja, događali su se najstrašniji zločini Belivukove grupe. Ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, kako se sumnja, dešavala su se upravo unutra.

Kako je do sada utvrđeno, grupa Velje Nevolje namamila je Ljepoju na sastanak u kuću u Ritopeku, a kamere koje stoje na kući i na banderi poslednji put su snimile kako Ljepoja kolima ulazi u dvorište i nikada nije snimljen kako odatle izlazi.

„Pošto su ga namamili da dođe iz Niša i na parkingu kod „Laste“ se nađe sa osumnjičenim Dejanom Tešićem, Tešić ga je „pasatom“ koji je nabavio Miljković odvezao do kuće u Ritopeku. Puna 24 sata, kako se sumnja, trajalo je njegovo mučenje. Odsekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsekli i glavu“, opisali su beogradski mediji.

Kuću čuva policija

Od hapšenja grupe Velje Nevolje ispred kuće u kojoj su se dešavali jezivi zločini nalaze se pripadnici Žandarmerije.“Parkiran im je kombi, a jedan od njih je uvek ispred kuće. Nepoznate ljude legitimišu“, kažu komšije.

„Kamere su snimile njihove dolaske ‘opel astrom’. Odlazili su i vraćali se u razmacima od pet do deset minuta, noseći u rukama torbe i kese. To su učinili čak 18 puta! Pretpostavlja se da su delove tela pakovali u kese i torbe i stavljali u ‘astru’, koja je poslata na veštačenje“, navodi isti izvor.

U dokumentima tužilaštva otkriveno je i da su u kući u kojoj su ubili „Pink Pantera“ zapalili njegovu garderobu, kiselinom pokušali da istope delove tela, a različitim hemikalijama čistili kuću od krvi kako bi uništili tragove. Osim Belivuka i Miljkovića, kako smatra tužilaštvo, u ovom ubistvu učestvovali su i Dejan Tešić, vlasnik vikendice u Ritopeku Vlado Draganić, kao i nekoliko osoba.

I za navijača grupe „Partizanovci“ Gorana Veličkovića Goksija sumnja se da je namamljen do jedne privatne klinike u Višegradskoj, a pretpostavlja se da je odvezen u kuću u Ritopeku. Veličkovića je u „smartu“ do kuće strave ovezao Vuk V.

Prema rečima komšija, ulica u kojoj se nalazi kuća strave do 2019. godine bila je makadamski put. Kako pričaju, godinama su uzalud od nadležnih u Opštini Grocka tražili da se on betonira.

„Tek u oktobru 2019. godine, kada su došle nove komšije, Belivuk i njegova grupa, preko noći je urađen put. Niko od opštine tada nije došao na njegovo otvaranje“, kažu komšije.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare