KRIZNI ŠTAB RAZMATRA DA UBLAŽI MERE ZA USLUŽNE DELATNOSTI: Frizeri, obućari, bravari, evo ko bi uskoro mogao da počne da radi

Na narednoj sednici Kriznog štaba mogle bi da budu ublažene mere za pojedine uslužne delatnosti koje bi bile izuzete iz mera delimičnog zaključavanja, pooštrenih u utorak, najavio je epidemiolog dr Predrag Kon.

Kako sada stvari stoje, polemika u Kriznom štabu će se voditi oko toga da li treba potpuno otključati pojedine delatnosti ili im dozvoliti rad, ali sa skraćenim vremenom. I dalje su najupitniji kafići i restorani, ali bi otključavanje moglo da se odnosi na čitav niz delatnosti – od bravara, preko obućara, do frizeraja.

Medicinski deo Kriznog štaba će već u nedelju analizirati prvi presek rezultata pooštrenih mera, a sednica Kriznog štaba očekuje se u ponedeljak. Ipak, nije isključeno da bi i pre toga moglo da dođe do delimičnog popuštanja mera za takozvani mali biznis, jer zatvaranje najviše pogađa male privrednike, preduzetnike i zanatlije koje imaju jednog ili nekolicinu zaposlenih i koji praktično žive od dnevnog pazara.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare