Dr Kon: „Razmišljamo da nekim delatnostima UBLAŽIMO MERE“. Evo ko bi ipak mogao da radi uprkos odluci o „zaključavanju“

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, gostujući na televiziji ,,Pink“ da postoji mogućnost preispitivanja mera za neke delatnosti kao što su frizeri i kozmetički saloni, a koje su, u skladu s donetim epidemiloškim merama za ovu sedmicu, od jutros zatvoreni.

On se takođe osvrnuo na širenje britanskog soja korona virusa među decom.

Zbog širenja korona virusa među populacijom, skoro sve sve radnje, osim prehrambenih i apoteka morale su da obustave rad, što je dovelo do velikog nezadovoljstva među malim privrednicima, ali i građanima.

Nekima ublažiti mere, neke strožijet kažnjavati

Iz tog razloga, dr Kon je izjavio da se ozbiljno razmišlja o tome da se donete mere barem malo ublaže i da se pojedinim uslužnim delatnostima omogući rad.

Po njegovim rečima, ovim bi za početak bili obuhvaćeni frizeri i saloni za lepotu, kao i još neke druge uslužne delatnosti.

Ipak, rekao je da bi trebalo strože kažnjavati one koji se ne pridržavaju epidemioloških mera.

Virus se spušta na mlađi uzrast

On se takođe osvrnuo na širenje britanskog soja korona virusa.

Ponovio je da je britanska varijanta koronavirusa do te mere izmenjena da ima veću sposobnost prenošenja i izazivanja ozbiljnijih oboljenja, čak i među mladima.

On je ukazao da se virus „spušta na mlađi uzrast“.

Kon je rekao da je iz tog razloga i doneta odluka o prebacivanju đaka od petog do osmog razreda osnovne škole na onlajn nastavu. Iskustva drugih zemalja u kojima je britanski soj koronavirusa počeo da se širi i na decu su uzeta u obzir prilikom donošenja strategije.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare