Čovek koji je deo Kokezine “carinske mafije” stigao na ispitivanje

Nakon što je juče Miloš Tomić, doskorašnji direktor Carine, priveden na saslušanje, na isto mesto je doveden i njegov navodni saradnik, Nemanja Manjak.

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Podsetimo, svi u vrhu carine koji su umešani u pljačku epskih razmera u kojoj je država oštećena za stotine miliona, kao i njihovi pomagači, biće do kraja procesuirani.

Istraga je došla do saznanja da se iza pronevera, koje se mogu uporediti samo s onima iz vremena sankcija devedesetih godina prošlog veka, stoji upravo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima.

Mimo papira granicu je nelegalno prolazilo na milione litara nafte za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je, kako saznajemo, na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Ova organizavana grupa se zove “Kokezina carinska mafija”.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Objketiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare