BOBANA IZDALO SRCE Kovid pacijent koga zbog težine od skoro 300 kilograma Hitna pomoć i vatrogasci nisu uspeli da iznesu iz kuće preminuo na prijemu u bolnicu!

Boban Petrović (48) iz Niša, oboleli od kovida koga zbog prevelike težine od skoro 300 kilograma Hitna pomoć i vatrogasci juče nisu mogli da iznesu iz kuće i transportuju u bolnicu, preminuo je noćas na prijemu u Novi klinički centar, prenosi „Blic“.

Boban koji je bio iscrpljen od kovida, zbog čega nije mogao da ustane iz kreveta, sinoć je uspeo nekako da stane na noge i izađe iz kuće pa ga je porodica prevezla u KC Niš, gde je preminuo nakon što mu se stanje iznenada pogoršalo.

– Kovid mu je dijanostifikovan 10. marta, možda je dan dva pre toga već bio bolestan. Svi smo bili zaraženi, cela porodica, ali je on baš teško podneo. Prekjuče uveče mu se stanje pogoršalo. Bio je veoma krupan čovek. Imao je maltene 300 kilograma. Hitna pomoć nije imala mogućnost da ga prebaci u bolnicu, jer nije imao snagu da stane na noge. U kolica nije mogao da stane, nisu imala tako jaka nosila koja bi mogla da ga ponesu. I vatrogasci su bili, ali nismo ništa uradili. Mislili su da ga prenesu u šatorskom krilu, ali nikako nije moglo ni to, jer ima mnogo krivina i stepenica u kući, rekla je za „Blic“ Biljana Petrović, supruga tragično preminulog Nišlije.

Ona potvrđuje da je Hitna pomoć dolazila juče tri puta, a da Boban na kraju sinoć nekako uspeo da ustane iz kreveta.

– Sinoć je ipak nekako smogao snage i izašao je iz kuće na svojim nogama. Mic po mic izašao je iz kuće. Mi smo ga odvezli našim kolima u Klinički centar u Nišu. Na Infektivnoj klinici nije bilo mesta pa su nas uputili u Novi klinički centar ali je na prijemu je umro. Kada smo ga izvukli iz kola, u hodniku je pao u nesvest, izgubio se… Posle nisu ni mogli da ga reanimiraju, srce mu je bilo puno vode, priča Biljana skrhana tugom.

U niškoj Hitnoj pomoći kažu da su učinili sve što je u njihovoj moći da ukažu pomoć pacijentu.

– Ekipa Hitne pomoći juče je tri puta bila kod pacijenta radi davanja terapije. U tom trenutku nije bio životno ugrožen. Zbog prevelike težine nismo imali način kako da ga iznesemo iz kuće na nosilima jer nisu predviđena za toliku težinu pa su pozvani vatrogasci kojima smo dali skafandere, jer oni nemaju opremu za rad u kovid zoni. Međutim, ni oni nisu imali način kako da pacijenta iznesu iz kuće. Porodica je zvala sinoć oko 22 časa pa je naša ekipa sinoć i treći put bila kod istog pacijenta kako bi mu dali kiseonik kao potporu. Ostavljena je i boca sa kiseonikom u dogovoru sa porodicom, prenosi „Blic“ izjavu pomoćnika direktora Hitne pomoći dr Snežana Radivojević.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare