VELIKO HVALA PRIJATELJSKOJ KINI I PREDSEDNIKU SI ĐINPINGU NA OGROMNOJ SOLIDARNOSTI I POMOĆI! Vučić se sastao sa ambasadorkom Čen Bo!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti kineskog ministra odbrane, nastavku procesa vakcinacije i novoj fabrici koja će u našoj zemlji proizvoditi vakcinu kineske kompanije „Sinofarm“, kao i o dinamici radova na infrastrukturnim projektima na kojima su angažovane kineske kompanije. 

„Veliko hvala prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije KOVID-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti.

Sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o predstojećoj poseti kineskog ministra odbrane, nastavku procesa vakcinacije i novoj fabrici koja će u našoj zemlji proizvoditi vakcinu kineske kompanije „Sinofarm“, kao i o dinamici radova na infrastrukturnim projektima na kojima su angažovane kineske kompanije“, napisao je Vučić na Instagram profilu avucic.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost prijateljskoj Kini i predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj solidarnosti i pomoći tokom pandemije KOVID-19, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti. Takođe je još jednom potvrdio izuzetno poverenje građana naše zemlje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i njene stručnjake.

U tom kontekstu, sagovornici su tokom razgovora posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje nove fabrike koja bi u Srbiji proizvodila vakcine kineske kompanije „Sinofarm“, čime bi naša zemlja  dugoročno i strateški obezbedila redovno snabdevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da će ova fabrika biti izgrađena u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti tehnologije za proizvodnju vakcina, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje i na ovom planu mogu da budu konkurentne na izuzetno zahtevnom svetskom tržištu. 

Predsednik Vučić i ambasadorka NR Kine su razgovarali i o napretku radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji na kojima rade kineske kompanije. Konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku, a da će do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta – auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 km na sat.

Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra odbrane Narodne Republike Kine, koja će biti posvećena razgovorima o daljem unapređenju bilateralnih odnosa u ovoj oblasti.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Informer.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare