„Ko bude uhvaćen na korona žurci biće obavezeno testiran, ako je zaražen sledi JASNA KAZNA!“ Dr Kon najavio i društveno koristan rad za one koji ne poštuju mere

– Kazne za prekršioce će morati obziljnije da se pojačaju, između ostalog postoji ideja i da se oni koji su na tim nelegalnim skupovima i žurkama budu obavezo testirani i da nakon toga, kada se otkrije da je neko pozitivan, bude vrlo jasno i kažnjen – rekao je danas dr Predrag Kon.

To je jedna od mera koja će se, kako se nada, realizovati.

– Bila je priča i o društveno korisnom radu. Oni koji se žale, ima jako puno posla u kovid bolnicama, i onih koji ne zahtevaju medicinsko znanje. To se ozbiljno razmatra. Recimo nošenje plinskih boca zahteva fizičku sposobnost, pa pošto su mlađi uglavnom u pitanju… – rekao je dr Kon.

Mi ovo moramo da preguramo i zastavimo, naglasio je dr Kon.

Krizni štab zasedao je jutros i odlučio da od sutra pa sve do ponedeljka radi samo ono što je neopodno – prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe, odnosno mere koje su važile prethodnog „zaključanog“ vikenda, sada su produžene i na ova tri radna dana – sredu, četvrtak i petak. 

– Najvažnija mera je da od sutra važi ista mera kao za vikend, hrana, lekovi i gorivo će uvek biti dostupni, a od ponedeljka ćemo opet odlučivati – rekao je nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon, epidemiolog i član ovog vladinog tela.

Ovo jeste kompromisno rešenje, s tim što mi iz medicinskog dela Štaba smatramo da to nije dovoljno, jer mi za pet dana nećemo videti rezultate.

S druge strane, ekonosmki deo, kako kaže, smatra da se u potpuo izašlo u susret medicinskom delu.

– Ali moramo da razumemo trenutak, ovo je najveća pademija veka, nažalost i srmtosna. Medicinksi sektor je toliko prenapegnut da mu treba podrška celog društvenog sistema – rekao je dr Kon.

Prema njegovim rečima, počinje dominacija britanskog soja, koja se spušta i prema mlađem uzrastu, zbog toga je najavaljena onlajn nastava i za niže razrede osnovne škole.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare