UDARNA VEST! Završene konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba i predstavnika Vlade Srbije, NOVE OŠTRIJE MERE OD SUTRA!

Konsultacije medicinskog dela Kriznog Štaba i predstavnika Vlade završene su nakon više od sat i po vremena, prenosi „Blic“. Prema prvim informacijama, izvesno je da će mere koje će se odnositi na naredne dane biti pooštrene, ali tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnositi biće poznata – sutra.

Članovi Kriznog štaba – medicinski deo i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 sata da bi doneli odluku o novim merama. Ta odluka će, kako saznajemo, građanima biti saopštena sutra, ali sasvim je izvesno da će u narednim danima ograničenja biti pooštrena.

Juče i danas u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi. Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola. Prema aktulenim merama, tokom radnih dana duže vreme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20h.

I predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

– Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo – rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštrovanja mera.

Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.

– Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene – rekla je premijerka.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Blic.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare