VUČIĆ: U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata! Kralj potvrdio, prva poseta posle kovid krize biće Srbija

Očekujemo otvaranje ambasada dveju zemalja, očekuje nas saradnja u mnogim oblastima, poručio predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle današnjeg susreta sa kraljem Bahreina, vladarom ostrvske arapske zemlje u kojoj se nalazi kao prvi predsednik Srbije koji ju je zvanično posetio.

– Važan sastanak, biće mnogo dobrih kontakata! Kralj Bahreina je potvrdio da prva poseta posle kovid krize u koju bude pošao biće Srbija, Beograd… Pa neka budemo i u prve tri, ja sam zadovoljan – rekao je predsednik Srbije objasnivši da je reč o veoma uticajnoj arapskoj zemlji i porodici koja njome vlada. Očekujemo otvaranje ambasada dveju zemalja, očekuje nas saradnja u mnogim oblastima, dodao je predsednik.

Vučić: U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata.

– Bahrein je teritorijalno mala, ali veoma snažna, jaka zemlja, i ovom posetom su se Srbiji otvorila važna vrata, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa kraljem Bahreina, prenosi Kurir.rs.

“Verujem da ćemo uspeti sa stvorimo saradnju, prijateljske odnose”, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da je sa kraljem Bahreina razgovarao o saradnji u različitim sferama, a da tek sledi ekonomski forum na kojem će delegacija Srbije predstaviti predloge o saradnji od banaka, osiguravajućih kompanija, ”real esteta”, poljoprivrede, turizma, do saradnje ministarstvama spoljnih poslova, oko svih međunarodnih pitanja.

“To do juče nismo imali. Danas imamo ogromno poštovanje kao suverena država. Ovde sam primljen na neverovatan način. Uvek sam ponosan, ali danas posebno da predstavim Srbiju” rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija imati dorbu saradnju i da očekuje posetu kralja Bahreina, ali i drugih zvaničnika iz te zemlje.

“Imamo investicije iz UAE od kojih imamo koristi, neke od njih menjaju izgled Srbije, veru građana u njihove mogućnosti. Verujem da slično možemo i sa Bahreinom. Ovim nam se otvaraju važna vrata”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja, i dodao da oni koji su primili kinesku vakcinu, treba da budu opušteni jer će im se obezbediti dozvole .

– Što se putovanja tiče građani Srbije ne treba da brinu, oni koji su primili odličnu kinesku vakcinu, lako ćemo izdavati testove – rekao je predsednik.

– Najpre, bio sam sasvim iskren kad sam rekao, računam da je EU skup zemalja koje baštine demokratiju i slobodno mišljenje. Moje slobodno mišljenje je da je to skandalozna odluka, više niko ne govori o slobodi kretanja. A vi što ste vakcinisali, ali niste uz našu dozvolu, pa da vam napakostimo. Sve studije pokazuju da kineska vakcina ne samo da nije lošija, nego neću da kažem šta drugo. Ta odluka ima odličnih strana. Kako će da prime mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom? 

– Ja ću da se vakcinišem kineskom vakcinom. Neka ne brinu naši ljudi koji su se vakcinisali kineskom vakcinom. Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza, bićemo najotvorenija zemlja. Oni neće ići po Evropi. Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa, pa celu Latinsku Ameriku, Afriku, Tursku. Dobrodošli u Srbiju svi, napravićemo avio aranžmane, zarađivaćemo i stizaćemo sve. Uz loše strane ima dobrih ekonomskih, turističkih. Nisam zadovoljan oko nekih Titovih odmarališta. Što se tiče putovanja, građani Srbije da ne brinu, izdavaćemo testove za 2 sata da mogu da putuju. S druge strane, to će nam omogućiti ubrzan razvoj, nemam nikakav problem s tim. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, na dan kad budu donosili tu odluku – rekao je predsednik.

– Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj, pokazati da je Srbija slobodna zemlja, da se sloboda kretanja različitosti poštuje. I mene su ubrzali da primim kinesku vakcinu, mislio sam da primim za i 8 dana ili 10 sada ću brže. 

– A da se neko odrekne putovanja 1,3 milijarde turista iz Kine, da se odrekne Rusa, Turske, Brazila i Latinske Amerike – svaka im čast na odluci.


UDARNA VEST.rs(Izvor:Kurir.rs/Informer.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare