VUČIĆ POSLE SUSRETA SA KRALJEM BAHREINA: U novoj fabrici pravićemo vakcine, ne samo protiv korona virusa!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumira večeras rezultate posle istorijske posete Bahreinu. 

– Njavažnija vest je da ćemo graditi fabriku gde ćemo praviti vakcine, ne samo protiv korone, nego i protiv mnogih drugih bolesti – rekao je Vučić i dodao da se već razmatraju moguće lokacije u okolini Beograda i da će gradnja početi za mesec dana.

Predsednik je dodao da je tokom zvaničnih susreta razgovarano o poljoprivredi i nafti, a rekao je da tokom jeseni očekuje posetu kralja Hamada Srbiji.

– Bio sam u mnogo zemalja, ali ovako gostoprimstvo se nigde ne sreće – rekao je Vučić.

Predsednik je precizirao da će nas fabrika vakcina koštati kao izgradnje jedne kovid bolnice, a da će nam značiti kao da smo kupili najmanje 10 najmodernijih lovaca.

– Možemo da prestižemo mnoge bogatije zemlje u zdravstvu – naglasio je Vučić.

Podizanje kreditnog rejtinga Srbije Vučić je ocenio kao značajnu vest i naglasio da to znači da smo na dobrom putu.

Prva poseta nekog srpskog lidera Bahreinu

Vučić je inače prvi lider iz Srbije koji je zvanično posetio ostrvsku monarhiju u Persijskom zalivu, a tokom susreta sa kraljem Hamadom bin Isom Al Kalifom dogovoreno je unapređenje saradnje i izgradnja boljih međusobnih odnosa.

– Oni će verovatno otvoriti u Beogradu, a mi doneti odluku da podignemo ambasadu u Manami. To dovoljno govori o zbližavanju dva naroda i da će biti posla i za jedne i za druge – rekao je Vučić novinarima posle srdačnog razgovara sa kraljem Hamadom i podsetio da je do sada nas pokrivala ambasada Bahreina iz Moskve.

Vučić je napomenuo da će se polako graditi i bliži odnosi. U tom smislu je naveo i trgovinsku razmenu koja je sada mala, ali će se unapređivati. Ističe da je Bahrein zainteresovani najviše za poljoprivredu i to od malina do drugog voća i povrća. Dodaje da Bahrein ima naftu koja je četiri puta jeftinija tako da postoje različite mogućnosti saradnje.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare