Pedofilu s karanfilom koji je silovao devojčicu u Begovom Hanu određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici u krivičnom postupku koji se vodi protiv pedofila Saše Selitaja (45), državljanina Srbije zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanja i krivično delo spolni odnos sa detetom odredio je jednomesečni pritvor koji se računa od 7. marta kada je doveden u tužilaštvo, a može trajati do 7. aprila ove godine ili do drugačije odluke suda, preneo je portal „Avaz“.

Selitaj je osumnjičen da je silovao 14-godišnju djevojčicu u šumi u Begovom Hanu kod Žepča. On je prema dosadašnjim rezultatima istrage dete upoznao putem jedne igrice na Facebooku, a na taj način ju je i namamio na kobni sastanak. On je autobusom došao iz Srbije i sa devojčicom se našao na autobuskoj stanici.

Potom ju je odveo u šumu gde ju je prisilio na spolni odnos. Još goru tragediju je sprečio vlasnik lokalnog autootpada Fahrudin Mešeljević koji je pedofila savladao i zadržao do dolaska policije. Mešeljević je primjetio da pedofil grli i ljubi devojčicu, a potom je telefonom obavijestio njene roditelje o svemu što je vidio.

Počeo je pratiti pedofila, ali je on krenuo bežati u šumu. Mešeljević ga je pronašao skrivenog iza jedne stene, gde ga je oborio na zemlju. Pedofil je u momentu hvatanja u ruci imao crveni karanfil. Ubrzo su pristigli i drugi meštani koji su ga opkolili, uhvatili i iz šume izveli do ceste gde ga je preuzela policija. Tokom saslušanja u Tužilaštvu ZDK Selitaj je kazao da je ranije osuđivan u Srbiji. On je, kako je preneo „Avaz“ i ranije napadao decu.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Avaz.ba)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare