Predsednik Vučić: “Napravili smo veliki dogovor sa Emiratima” Fabrika vakcina od 15.Oktobra

Predsednik Srbije boravi u radnoj poseti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić uključio se u Dnevnik RTS-a direktno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gde boravi u radnoj poseti.

Predsednik Vučić govori o sastanku koji je danas imao sa šeikom Bin Zajedom.

“Imao sam čast da budem jedini koji je na njegov rođendan boravimo zajedno. Već od 15 oktobra ćemo imati velike količine vakcine za nas i za region, napravili smo veliki dogovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a i sa Kinom. Istovremeno, toliko sam srećan jer nisam očekivao da ovoliko brzo dostignemo dogovor”

Imam važnu vest za građane Srbije. Potpuno grinfild fabriku za vakcine gradimo sa Emiratima i Kinezima, i od 15 oktobra krećemo sa proizvodnjom vakcina u Srbiji. Srbija će prvo da pakuje Sinofarm vakcine, a onda i praviti i tečnost vakcine“, poručio je Aleksandar Vučić iz Abu Dabija.

„Proizvodićemo Sinofarmovu vakcinu. To je vazno za zdravlje ljudi, ekonomiju, vojsku. Cela zemlja ide drastično napred, i imaćemo ogromnu snagu, jer je to bitno i za zdravlje čitavog regiona“, pojasnio je Vučić i dodao:

– Ulažemo mnogo, ali to daje Srbiji ogromnu snagu, a i regionu će doneti i snagu i olakšanje – rekao je Vučić.

Podsetimo, iz Abu Dabija predsednik Srbije odlazi u Bahrein, prvu zvaničnu posetu toj bogatoj zalivskoj zemlji gde će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.

UDARNA VEST.rs (Objektiv.rs/Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare