OTIŠAO IZ MUP ČIM JE STIGAO VULIN: Istražuju se i druge sumnje vezane za Gorana Papića, pa i njegova uloga u prisluškivanju predsednika

Posle hapšenja bivšeg zamenika načelnik SBPOK Gorana Papića otvara se pitanje zašto se toliko žurilo sa vraćanjem blindiranog vozila Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću Maretu i šta je sve unutra moglo da se pronađe, kakvi dokazi i za koja krivična dela.

U to vreme na čelu beogradske policije bio je Milan Stanić, koji će se, najverovatnije, pojaviti kao svedok u ovoj istrazi, prenose Novosti.

Inače, Papić je raskinuo radni odnos u MUP Srbije odmah pošto je za ministra unutrašnjih poslova imenovan Aleksandar Vulin. Važio je za bliskog saradnika Nebojše Stefanovića, dok je ovaj bio na čelu policije, kao i Dijane Hrkalović, nekadašnje sekretarke MUP Srbije.

Pripadnici SUK uveliko istražuju i druge sumnje koje se vezuju za Papića, ali i Hrkalovićevu, za koje postoje indicije da su štitili ekipu Belivuk – Miljković. U toku je prikupljanje dokaza i izjava svedoka.

– I ne samo njih dvoje, još neki ljudi su u policiji bili povezani sa ovom kriminalnom grupom, čije su prave vođe zapravo „kavčani“ – navodi sagovornik Novosti. – Privode se kraju još neke predistrage i vrlo brzo će doći do novih hapšenja. Pored toga, u slučaju Papić može da dođe i do proširenja istrage.

PRISLUŠKIVANJE PREDSEDNIKA

U OVOM trenutku ispituje se Papićeva uloga u nezakonitom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice – sina Danila, brata Andreja i oca Anđelka. U fokusu je i ilegano praćenje mladog Danila Vučića, koga su fotografisali pojedinci iz MUP i te fotografije davali medijima.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Novosti.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare