Kome smeta jak doktor Kon?

Šta je bolje? Da nas uopšte nema, jer je to ono što većina želi?

Ovim dramatičnim rečima se dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, obratio javnosti u ponedeljak uveče na RTS-u povodom učestalih kritika na račun članova Kriznog štaba iz medicinske struke, koji zahtevaju mnogo strože antikovid mere od trenutnih.

– Izgleda da je jedini izlaz koji svi vide da prestane medicinski deo Kriznog štaba da funkcioniše. To je potpuno besmisleno! – rekao je Kon.

„Hoćete da ratujem i da vičem?“

Praktično od prvog dana pandemije koronavirusa u Srbiji Krizni štab, a posebno medicinski deo, meta je napada jer lekari deluju strože u predlaganju nepopularnih mera protiv kovida (što im je i posao).

U jednom trenutku se s kritika doktora Kona i njegovih kolega prešlo na otvorene uvrede i ismevanja, čak i na pretnje smrću i zaletanja automobilom na pešačkom prelazu.

Kon je u emotivnom obraćanju na RTS-u javno upitao šta se uopšte očekuje od medicinskog dela Kriznog štaba.

– Mi smo potpuno jasno izneli argumente i ja nemam šta da pričam više. Nema tu posebne mudrosti. Hoćete da ratujem, hoćete da izađem napolje i da vičem!? Šta se očekuje od nas iz medicinskog dela!? Ne mislim samo od strane vlasti, nego od svih čije su oči uprte u nas – pitao je dr Kon.

„Tužno je…“

Kon je istakao da je tužna poruka koja se šalje medicinskom delu Kriznog štaba.

– Nije to samo poruka za građane, nego i za nas. Šta je bolje? Da nas uopšte nema, jer je to ono što većina želi!? Mislim da to nije rešenje – rekao je Kon.

Kon je objasnio i da mu posle godinu dana nije jasno koji je povod za sve napade na njega i Krizni štab.

– Tužno je što sam u ovakvoj poziciji. Ne vidim razlog zbog kojeg je medicinski deo Kriznog štaba na tapetu. Nijedan povod nismo dali da budemo napadani sa svih strana, i od poslanika u Skupštini iz vladajućeg dela i od opozicije, bukvalno od svih redom – istakao je dr Kon.

Na kraju izlaganja, dr Kon je postavio retoričko pitanje „zašto sedi tu ako ga već niko ne sluša“.

 Zašto ostajemo? Iz jednostavnog razloga, jer smo potrebni. Druga je stvar da li nas slušaju ili ne slušaju. I dalje smo tu. Imate kolege koje su danima u crvenoj zoni – rekao je dr Kon.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare