TAJNI DIL KRIK-A I BELIVUKA: Odavao informacije novinarima portala – OTAC NESTALOG STRAHINJE: Velja rekao da se njima javimo!

Otac Strahinje Markovića (23) otkrio da ga je uhapšeni vođa kriminalne grupe svojevremeno savetovao da s novinarima ovog portala razgovara o sudbini sina.

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen kao organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za otmice i brutalna ubistva najmanje četiri osobe, bio je „na vezi“ s portalom Krik, koji inače za sebe tvrdi da je „nezavisan i objektivan“!

Poziv

Ovo je, gostujući u Jutjub emisiji „Slavija info“ otkrio Nenad Marković, otac Strahinje Markovića iz Resnika, koji je nestao u junu prošle godine. O Markovićevoj sudbini do danas se ništa ne zna, a njegovo ime je načelnik UKP Bogdan Pušić pročitao sa spiska onih za čiji se nestanak vezuje Belivukova kriminalna grupa.

Nenad Marković je u emisiji na Jutjub kanalu otkrio da je s njim posle nestanka sina, dok je pokušavao da sazna nešto o njegovoj sudbini, raspitujući se čak i kod navijača, kontaktirao upravo Veljko Belivuk.

– Jedno veče mi je zazvonio telefon, vidim nepoznat broj, onda mi se predstavio kao Veljko, pitao me kako sam, rekao sam nikako – ispričao je Strahinjin otac.

Kako je naveo, tada nije znao o kom je Veljku reč, ali je kasnije shvatio. Nije znao ni kako je Belivuk došao do njegovog broja, ali je ponovio da je on na sve načine i kod različitih ljudi pokušavao da sazna šta se dogodilo.

– On je rekao da su proverili sve živo i da za Strahinju niko ništa ne zna, onda sam ukapirao o kome se radi – kazao je Marković.

Belivuk ga je, kako je rekao, uputio da priču o nestanku sina objavi u medijima, odnosno na portalu Krik.

– Pitao me da objavimo u medijima, uputio nas je na Krik, gde smo dali izjave – rekao je otac nestalog mladića.

Na pitanje novinara da li je Veljko Belivuk u Krik imao poverenja, otac je odgovorio: „Da.“

Nenad Marković je u istom intervjuu rekao i da je porodica pokušavala da stupi u kontakt i s drugim redakcijama i slala im mejlove, tada je pomenuo i Kurir, ali da nijedna od njih nije želela da piše o Strahinjinom nestanku. Nažalost, mejlovi porodice nikad nisu stigli do urednika i novinara Kurira.

Ćute

Portal Krik 19. februara objavljuje tekst pod naslovom „Nestali mladići i unesrećene porodice – danak zakasnelom ratu protiv mafije“, u čijem uvodu napominje da je tokom prethodne dve godine misteriozno nestalo petnaestak mladića, za koje se veruje da su stradali u obračunu domaćih kriminalnih grupa. U istom tekstu ovaj portal optužuje policiju da „drži u mraku i maltretira porodice nestalih“, dok izveštavanje medija o zlodelima Belivukove grupe naziva „agresivnim pisanjem tabloida koji objavljuju nagađanja o tome kako su neki od nestalih mučeni i kasapljeni“.

Veljko Belivuk, podsetimo, uhapšen je 4. februara zbog sumnje da je s Markom Miljkovićem organizovao jednu od najmoćnijih kriminalnih grupa, koja se sumnjiči za otmice, ubistva, nezakonito držanje oružja i droge. Tokom istrage otkriveno je da stoje iza najmanje tri surove likvidacije muškaraca, koji su namamljeni, oteti a potom brutalno kasapljeni i ubijeni u kući strave u Ritopeku.

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakti s redakcijom Krika, odnosno njegovim urednikom Stevanom Dojčinovićem, ali na naša pitanja o odnosu poverenja s Belivukom nisu odgovorili.

FOTOGRAFIJE

Prljavi policajci davali slike Kriku

Istražitelji, podsetimo, još uvek u predistražnom postupku proveravaju veze pojedinih pripadnika MUP s kriminalnom grupom Veljka Belivuka. Interesantno je da je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio da je portal Krik od „pojedinih prljavih policajaca“ dobio fotografije njegovog sina Danila u društvu navijača, dok gleda utakmicu u jednom beogradskom kafiću. Kako je Kurir pisao, sumnja se da je s Belivukom sarađivala i bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare