MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA NIJE SPREMAN NA KOMPROMISE kaže Predrag Kon

Epidemiolog Predrag Kon gostovao je u “Beogradskoj hronici” na RTS-u gde je govorio o otkazivanju sednice Kriznog štaba i važnosti uloge medicinskog dela.

– Što se tiče epidemiološke situacije, ona se nažalost pogoršava. Ni u kom slučaju nije stalo kao što smo se nadali. S druge strane, mi uobičajeno dobijamo termin kada će sednica Kriznog štaba biti dan ranije, danas nismo dobili taj termin i nemam informacije o tome. Istina je da je odložen Krizni štab, a zašto, ja trenutno nemam odgovor – rekao je Kon i dodao:

– Medicinski deo Kriznog štaba smatra da je minimum potrebno 7 dana ovakvog ponašanja kao što je bilo tokom vikenda. Jasno je da se to tako jednostavno ne može dobiti zbog politički-privrednog dela, onog dela koji razmišlja o tim posledicama sprečavanja kontakata.

On je istakao da medicinski deo Kriznog štaba nije spreman na kompromis i da mu je nepojmljivo da neko smatra da treba izuzeti Medicinski deo iz Kriznog štaba i sistema odlučivanja u vezi sa merama protiv korona virusa.

– Šta je bolje? Da nas uopšte nema? Mislite da je to rešenje? Ima jedan ogroman problem, vreme prolazi, a ono je ovde značajan faktor. Ima još jedna činjenica koju izvlače neki i tvrde da je i dalje bilo oboljevanja i tamo gde su najrigoroznije mere. Ja moram da kažem da to baš i nije tako. Tamo gde su bile najrigoroznije mere, došlo je do pada obolelih – istakao je Kon.

– Apsolutno odbijamo da prihvatimo bilo kakvu odgovornost. Medicinski deo se borio iz petnih žila – zaključio je epidemiolog u slučaju da ostatak Kriznog štaba ne usvoji njihove predloge za oštrije mere.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Objektiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare