OTKRIVAMO Dok su otimali i ubijali, Velja Nevolja je uvek u džepu nosio bombu i govorio: „ŽIV NIKOME NEĆU PASTI U RUKE“

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja imao je tajnu koju su, osim njegove desne ruke Marka Miljkovića, znali samo najbliži ‘vojnici’. Tokom prošle godine sa sobom je stalno nosio bombu! Belivuk je nošenje bombe pojašnjavao rečima: “Živog me neće uhvatiti”.

Prema do sada dostupnim informacijama grupa čiji su šefovi Belivuk i Miljković, otimala je žrtve, a neke od njih kasapila i svirepo ubijala. Za sada, javnosti još uvek nisu dostupni precizni podaci o pojedinačnim slučajevima i na koji način je svako od momaka čiji je nestanak prijavljen i likvidiran. Činjenica je, da je ‘osmišljavanje’ svirepog ubistva bilo prepušteno Marku Miljkoviću, za koga se nezvanično navodi da je uživao u sakaćenju ljudi, a zbog toga je i dobio nadimak „Mesar“.

Ova kriminalna grupa koja je počela tokom prošle godine da “radi” zajedno sa kriminalnom ekipom Darka Eleza, koji je pre dva dana izručen BiH, osećala se veoma moćnom i kao da im niko ništa ne može. Snimali su izvršenja ubistava i pretnji, pa su te stravične snimke slali jedni drugima i suparničkim grupama kao pretnju.

Međutim, dok su svirepo ubijali i otimali, Velja Nevolja je uvek sa sobom nosio bombu. Ona nije bila namenjena za druge, jer su Belivuk i Miljković precizno planirali akcije i sve otmice.

– Velja je nosio bombu isključivo za sebe. Strahovao je da ne dopadne u ruke „škaljarcima“ ili nekom drugom suparniku. Govorio je da će radije sebe da raznese nego da ga neko muči. Toga se jedino bojao. Nije to filmska priča o jednom metku. To je realnost velikog broja neprijatelja i onog što su radili. Belivuk se očigledno odlučio za bombu, kao poslednji nivo odbrane, kako ne bi prepustio slučaju ništa, ali i eventualno usmrtio i onog koji mu se približi – navodi izvor „Blica“.

Otac mu se razneo bombom

Belivuk u porodičnoj istoriji već ima jednu tragediju izazvanu bombom. Njegov otac Nebojša, počinio je masakr pre 26 godina u porodičnom stanu kad je aktivirao ručnu bombu. Otac Velje Nevolje aktivirao je bombu 13. februara 1995. godine i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U trenutku tragedije u stanu je bio devetogodišnji Veljko i još jedno dete. Eksplozija je raznela stan, a oni su čudom preživeli. Kako su mediji tada pisali strahovit prasak se čuo oko 19 časova.

Velja Nevolja je i sam govorio da je odrastao bez roditelja. Tako je za napad na obezbeđenje Miloša Vazure 2016. rekao da je odreagovao jer mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku…

Belivuk i Miljković za sada se povezuju sa više otmica, a žrtvama se gubi svaki trag. Pored mnoštva materijalnih dokaza, policija je došla u posed fotografija monstruoznih zločina koje je počinila ova kriminalna grupa. Na jednoj od najužasnijih vidi se sečenje glave jednoj od žrtava. Zbog brutalnosti sakaćenja zasad se samo pretpostavlja koja žrtva je u pitanju, a policija je u prepoznavanju ubijene osobe analizirala garderobu koju je nosila.

Produžen pritvor

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je danas za još 30 dana pritvor Belivuku, Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Oni su uhapšeni 4. februara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu grupu tereti za tri teška ubistva. Reč je o likvidacijama navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i navodnog pripadnika grupe “Pink panter” Milana Ljepoje.

Pored toga osumnjičeni su i za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašđenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je dvojici iz grupe na teret stavljeno i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare