EKSKLUZIVNO! VULETIĆ: Veljo, ti znaš koliko te volim! VELJA: Ti si naš i mi tebe volimo!

Ekskluzivno otkrivamo, prisluškivani telefonski razgovori čelnika FK Partizana, Vladimira Vuletića, zvanog Profa i šefa narko mafije Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Tokom razgovora su čak pomenuli i jednog ministra, ali i razmenili reči ljubavi i podrške.

Vuletić: Veljo, ti znaš koliko te volim!

Velja Nevolja: Ti si naš i mi tebe volimo!

Jedan od razgovora vođen je dok je Vuletić bio na putu ka Zlatiboru, gde je bio učesnik studentske konferencije. Kako saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih istrazi, Belivuk je sa telefona registrovanog na jednog od članova njegove bande pozvao Vuletića, želeći da mu zahvali (ne samo verbalno već i konkretno) za nešto što je odradio za njega. Zvao ga je na privatni broj, koji se vodi na profesora.

Ekskluzivno otkrivamo kako je tekao razgovor.

Belivuk: Profo, Velja je.

Vuletić: Krenuo sam na Zlatibor, imamo studentsku konferenciju i u nedelju se vraćamo, dolazi nam i ministar Ružić.

Belivuk: Opa, opa.

Vuletić: Pa predajem njegovom sinu.

Belivuk: Nisam to znao. Znači, i on gura sina u politiku.

Vuletić: Pa on je naš, ovo tvoje smo danas završili.

Belivuk: Sve znam, zato i zovem da ti donesem.

Vuletić: Molim te, rekao sam ti, ti si moj brat i neću da pričam.

Belivuk: Ti si naš i zato ti kažem, kad se vratiš u nedelju, zovi.

Vuletić: Ti znaš koliko ja tebe volim.

Belivuk: I mi tebe, nego zbog malera, kad se vratiš, javi mi se, molim te, da ti donesem.

Kako kaže naš sagovornik upućen u tok istrage koja se vodi protiv Belivukove grupe, ovo je samo jedan od registrovanih kontakata Vuletića i Velje Nevolje. Uskoro će biti utvrđeno i kakvu je to uslugu u slučaju ovog konkretnog razgovora profesor fakulteta i potpredsednik Partizana učinio kriminalcu.

– Takođe, veoma je zanimljivo šta to Belivuk hoće zauzvrat da donese Vuletiću. Pretpostavka je da se radi o novcu, što se nazire iz sadržine razgovora, ali to će svakako biti rasvetljeno u daljem toku istrage – objašnjava izvor našeg lista, precizirajući da je razgovor presretnut tako što je član Belivukove grupe s čijeg je telefona ovaj zvao Vuletića bio na merama.

Prema navodima našeg izvora, bez obzira na to što je broj telefona na kom je primljen poziv registrovan na Vuletića, rađeno je veštačenje glasa i nepobitno je utvrđeno da je razgovor vodio upravo potpredsednik Partizana. Takođe, isto je urađeno i da bi se utvrdilo ko je bio s druge strane, bez obzira na to što se na početku razgovora i sam predstavio kao Velja. Utvrđeno je, bez trunke sumnje, da se radi o Belivuku.

Podsetimo, Vuletić je, neposredno nakon hapšenja Belivukove grupe i otkrivanja njihovog tajnog šteka na stadionu u Humskoj, podneo ostavku na mesto potpredsednika kluba. Tada je, međutim, poručio da to čini zbog navodne hajke protiv FK Partizan. Ubrzo potom dao je intervju za KRIK, u kom je optužio državu da, u stvari, ona stoji iza jačanja Belivukovog klana.

Sada se jasno vidi šta ga je „žuljalo“, a na njegove navode odgovorili su tokom obraćanja javnosti predsednik Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Dok je Vučić poručio da će se o svemu mnogo više čuti u narednim danima, Vulin je bio malo detaljniji.

 Voleo bih da je taj čovek u stanju da oseti stid i treba da ga bude stid, treba da ga bude sramota, a on zna zašto treba da ga bude sramota. On odlično zna zašto treba da se stidi zbog ovoga što je govorio, zbog onoga što je radio. Nadam se da se stidi. Postoje brojne indicije da je Vuletić bio u veoma dobrim odnosima sa pripadnicima tog kriminalnog klana. Da vidimo za šta će nas tužiti, za njegovu komunikaciju s ovim grupama koje su vladale na stadionu Partizana? Brzo je Vuletić odjurio sa stadiona kad je pala grupa oko Belivuka, da li to ima veze jedno s drugim, ubrzo ćemo videti. Kako istraga bude napredovala, videćemo da li su imali zajedničke želje, porive, potrebe – istakao je ministar policije.

Ovako laže i spinuje Vuletić

Vladimir Vuletić oglasio se preko Tvitera, najavljujući tužbe protiv Vučića i Vulina, a u njegovu odbranu odmah je stao portal Direktno, koji kontroliše Dragan Đilas.

– Duplo više vremena je posvećeno jednom univerzitetskom profesoru nego temi zbog koje je sazvana impotentan KZM. Ovo je eklatantan primer učinjenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti – napisao je, između ostalog, Vuletić.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare