Dr Tiodorović: „TRAŽIĆEMO NAJSTROŽE MERE“

Medicinski deo Kriznog štaba i na narednoj sednici, zakazanoj za utorak će tražiti najstrože mere, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Tiodorović je za Radio Beograd rekao da je neophodno tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.

Ocenjujući proteklu godinu od pojave prvog zaraženog korona virusom u Srbiji, Tiodorović je ocenio da je bila izuzetno teška i da smo je, kako je rekao, „jedva izdržali“.

– U ovom sadašnjem slučaju uključeni su lekari gotovo svih specijalizacija. Stanovništvo je takođe iscrpljeno. Ipak, realno i bez politizacije, mi smo ipak radili dobro, u ovakvim uslovima i više od očekivanog – smatra Tiodorović.

On je dodao da je bilo i grešaka i da kao najveće greške smatra zaražavanje u staračkim domovima i kritične situacije u julu, novembru i decembru.

– Svaka epidemija ima svoj kraj, ali kada će do njega doći, zavisi od dve stvari – zdravstvenog sistema i odgovornosti pojedinca – ukazao je Tiodorović.

On je naveo da će, ako u Srbiji bude vakcinisano tri do tri i po miliona ljudi, uz one koji su već stekli imunitet, to biti između 60 i 80 odsto stanovništva i da će to značiti da je epidemija pod kontrolom.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare