OVO SU GLAVNI DOKAZI PROTIV VELJE NEVOLJE I NJEGOVE EKIPE

Za mesec dana, otkako je uhapšena najopasnija kriminalna grupa u Srbiji koju je prevodio Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja, policija je prikupila brojne šokantne dokaze protiv ove svirepe grupe osumnjičene i za ubistva, mučenja i otmice.

Snimci mučenja i ubistva, fotografije iskasapljenog tela, tragovi krvi u vikendicama, oružje, snimci sa kamera za nadzor, audio snimci razgovora o ubistvima… Ovo su samo neki od dokaza do kojih je policija došla detaljnim pretresom štekova ove grupe, veštačenjem mobilnih telefona i saslušanjem osoba povezanih sa Belivukovom grupom.

Najmonstruozniji dokaz koji je policija pronašla u jednom od telefona koji su uzeti na veštačenje su fotografija na kojoj se vidi sečenje glave jednoj od žrtava ove kriminalne grupe. Zbog brutalnosti sakaćenja zasad se samo pretpostavlja koja žrtva je u pitanju, a policija je u prepoznavanju ubijene osobe analizirala garderobu koju je nosila.

Na fotografijama o kojima „Blic“ ima saznanja, a koje su slane preko zaštićene mreže “Skaj”, vide se tela na kojima se jasno prepoznaju tragovi mučenja. Ipak, na slikama se ne vide izvršioci ovih stravičnih krivičnih dela.

Jedan od bitnijih dokaza su i snimci sa kamere iz Ritopeka na kom se vidi kako u Belivukovu kuću strave svojim automobilom stiže Nišlija i nekadašnji vođa Pink Pantera Milan Ljepoja, za njim u dvorište ulazi Belivuk i još nekoliko saradnika.

Ne postoji snimak na kom se vidi kako je Ljepoja ikada izašao iz te kuće. Međutim kamere su snimile, kako nekoliko dana kasnije, pripadnici grupe u 18 kesa iznose nešto iz kuće. Sumnja se da su nakon što su ga danima svirepo mučili, Belivukovi ljudi Ljepojino telo isekli na komade, izneli ga iz kuće u crnim kesama za smeće i negde ih bacili.

Jaki dokazi u ovom slučaju za sada su i snimci telefonskih razgovora Belivuka i njegovih članova grupe u kojima se čuje kako dogovaraju likvidaciju upravo Milana Ljepoje jer se osilio i „planira da im otme Niš“. Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Niša, jel ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, jel ga znaš? Ja kažem: „A, ne viđam ga“. Neću da širim, brate, bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: „Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam“. Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi***tine. I jedan od tih pi**i mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad – čuje se u snimku.

Nebojša Janković, bivši policajac i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada je muškarac koji se sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja u šumi vežbao pucanje iz snajpera. Tokom gostovanja u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ispričao da je Janković snimljen kako sa snajperom ide kroz grad. U emisiji je ekskluzivno objavljen i snimak razgovora Jankovića i Velje Nevolje u šumi gde mu je bivši policajac pokazivao kako se koristi snajper! Na snimku se čuje kako Janković Belivuku objašnjava kako da drži ovo oružje, kako da cilja, dok Belivuk govori „Daj, ja ću“ a onda nišani iz snajpera. On je objasnio da je snajper koji je Janković snimljen kako nosi drugi snajper koji je posedovala Belivukova grupa.

„Ovo je drugi snajper, snajper koji je pronađen na stadionu je bio posebno sakriven i ne bi ga ni otkrili da nije bilo greške jednog od kriminalaca koji se pohvalio da „deo onog glavnog uz CD-ove nije pronađen“. Zbog toga smo se vratili ponovo i posebnim aparatima izvršen je još jedan pretres i tada je pronađen snajper“ – objasnio je Vučić.

Policija je u toku opsežne istrage pretresla na desetine kuća i vikendica koje je Belivukova grupa koristila kao štekove i kao mesta za mučenje svojih žrtava. Najviše materijalnih tragova pronađeno je u vikendici u Ritopeku u kojoj je pronađen veliki trag krvi koji je uklanjan sredstvima za dezinfekciju. U vikendicama su pronađeni i sefovi u kojima je pronađeno oružje, velike količine novca, a u jednom je pronađen i debeo svežanj ključeva koji je očigledno bio izuzetno važan Belivuku.

Nakon hapšenja čak nekoliko pripadnika Belivukove kriminalne grupe ponudilo je tužilaštvu svoju saradnju u zamenu za manju zatvorsku kaznu. Upravo svedočenja članova svirepe grupe mogu da budu najkorisnija u istrazi, prikupljanju dokaza, ali i sam dokaz jezivih krivičnih dela ove grupe. Očekuje se da uskoro bude doneta odluka ko od njih može dobiti status svedoka-saradnika i da im upravo on otkrije iza kojih sve otmica, mučenja i ubistava stoji Belivuk i njegovi saradnici, kao i šta su uradili sa telima svojih žrtava.

Navijači, ugostitelj, starlete, bivša državna sekretarka… do sada je u istrazi protiv Veljka Belivuka (36) saslušano najmanje 27 osoba od kojih policija i tužilaštvo očekuju da će pomoći u sklapanju slagalice delovanja najozlogašenijeg klana u poslednjih 10 godina. Najviše informacija do sada policiji je dao ugostitelj Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac čije klubove na najekskluzivnijim lokacijama u Beogradu je obezbeđivala grupa Velje Nevolje. Kajmaković je na saslušanju naveo da je do saradnje sa Veljom Nevoljom došao preko Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog Saveza Srbije. Takođe, on je naveo da je bio u kontaktu sa Dijanom Hrkalović, tadašnjom državnom sekretarkom MUP koja mu je “rešila problem sa Darkom Elezom”, osuđivanim bosanskim kriminalcem, inače saradnikom Velje Nevolje. Za sada nije poznato šta su sve policiji otkrile starlete Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon i Milica Živanović poznatija kao Mimi Oro, koje su zbog veze sa pripadnicima ovog klana, saslušavane satima.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare