EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE GRUPE VELJE NEVOLJE, napominjemo slike su uznemirujuće (18+)

Nakon završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, obratio se predsednik Vučić i najavio da se pod tačkom 3 raspravljalo o u Srbiju trenutno jednoj od najvažnijih tema organizovani kriminal i hapšenja kriminalne grupe Velje Nevolje koja su počela 04. Februara i čija „dela“ su zapanjila građane Srbije.

Predsednik Aleksandar Vičić, premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. Pored njih sednici su prisustvovali i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić.

Predsednik je prošle nedelje kada je najavljena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost izjavio da će građani biti blago rečeno „zgroženi“.

Sada se obratio predsednik Vučić:

 „Srbija je uspela da se obračuna sa nekoliko važnih kriminalnih grupa, najmanje dve. Pojavila se mlađa grupa koja želi da nastavi ‘slavna dela’ prethodnika, a sada im poručujem da će brzo biti rastureni i smešteni iza rešetaka. Izbrojani su im dani na slobodi“.

„Želim da se zahvalim narodu u Srbiji, jer su verovali da će država biti jača od svih kriminalnih grupa“.

„Želim da se zahvalim narodu u Srbiji, jer su verovali da će država biti jača od svih kriminalnih grupa. Želim da se zahvalim pripadnicima MUP i BIA. Mi smo kod pripadnika najpoznatije kriminalne grupe, uspeli smo nešto u tehničkom smislu da uradimo prvi put. Uvezli smo neke sprave i uspeli da otvorimo nešto što nikad pre nismo mogli. Posebno nas je zaprepastilo što je ta kriminalna grupa imala fotografije sa obeleženim licima operativaca koji su se direktno borili protiv njih. Ti ljudi su junaci, rizikovali su svoje živote“.

„Sada se već vode istrage za četiri ubistva, jer smo dobili nova saznanja“.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova se obratio:

„MUP je došao do dokaza da je ilegalnog prisluškivanja bilo 1572 puta. Ti razgovori su skidani i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP“.

„Prisluškivanjem predsednika Vučića i članova njegove porodice – Andreja, Anđela i Andreja, sistem je ozbiljno ugrožen“, dodao je Vulin.

„Izvestan broj pripadnika MUP je stavljen na poligraf i svi su pali. Svi su pali na najvažnijem pitanju, a to je ilegalno prisluškivanje predsednika Vučića“.

„Danas smo razgovarali o tazbijanju kriminalne bande Belivuk – Miljković, pod kodnim imenom „Otimač“. Produžen im je pritvor, što znači da su nam dokazi čvrsti“.

„Dugo smo se lomili da li da vam ovo prikažemo. Konsultovali smo se sa nadležnim Tužilaštvom. Ovo je odvratno i zastrašujuće, iako je ovo samo mali deo. Puštamo samo fotografije, ali nećete moći da ne osetite gađenje, tugu i bes“, rekao je Vulin i zamolio gledaoce da sklone decu od televizije.


Na prvim slikama se videlo oružje i posebno snajperska puška, a onda su prikazane stravične fotografije osakaćenih tela, tela bez glave, pa slika odsečene glave… Sumnja se da su to tela „najvijača Zvezde i Partizana“.

„Rat između klanova Zvicera i Bojovića doneo je mnogo ubistava. Čekamo dovoljno dokaza, očekujemo da ćemo rasvetliti i peto i šesto i sedmo ubistvo. U reonu između Loznice i Šapca juče smo pronašli smo 21 cevu. To je najveći arsenal koji smo ikada pronašli“, rekao je Vučić.

„Gotovi ste, ali ne onako kako vi kažete, već ćete završiti iza rešetaka. Svuda, od Vranja do Subotice“, najavio je predsednik Srbije.

„Snimali su svoja monstruozna nedela. Snimke nećemo objavljivati, da smo hteli objavili bismo ih večeras“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je, govoreći o aferi prisluškivanje, rekao:

„1272 razgovora su dokumentovana, a ko zna koliko je bilo. Za mene je važno i ponosan sam na to da ni u jednom od tih razgovora nije bilo ništa inkriminišuće“.

„Mesecima slušam od dela javnosti koji podržava bivši reži: ‘Gotov je Vučić’, ‘Ko zna šta će da nađu u tim razgovorima’… Taj posao će biti završen onako kako treba da bude završen. Bio sam prisluškivan i kad sam bio u opoziciji. Lažu vas da sam razgovarao sa kriminalcima. Jedan od ‘kriminalaca’ sa kojim sam razgovara je Vulin, jedan je bio Vesić“.

„Pet puta da se neko zove Novak Nedić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović ili Aleksandar Vučić, ako ima dokaza da je načinio krivično delo, odgovaraće“, zaključio je predsednik Srbije.

UDARNA VEST.rs (izvor:Kurir.rs, izvor foto:Printscreen RTS1, PINK)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare