NAJNOVIJE MERE KRIZNOG ŠTABA! Sledeća sednica kriznog štaba u utorak!

Broj zaraženih danas je 4.071 prethodnih dana su se brojke kretale oko 4000.

Posle završene sednice Kriznog štaba, koja je počela danas u 15 sati, nezvanično prenosimo da će sutra sve u Srbiji raditi do podne (12h),  a u nedelju će biti sve zatvoreno. Tačnije od subote u podne do ponedeljka u 06h plan je da sve zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Srednje škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, prenosi Blic.rs.

Dr Predrag Kon se obratio nakon završene sednice Kriznog štaba i rekao sledeće:

„Dugotrajno zatvaranje teško da je opcija za Srbiju, ali je nemoguće ne reagovati na ovakvo povećanje virusa“.

Dr Kon je pojasnio i da će pijace moći da rade i dalje, kao i pozorišta do 21h, dok će sportske priredbe koje su već zakazane moći da se održe, ali bez publike.

„U ponedeljak nemamo nikakve nove mere do utorka kada budemo imali neke nove brojeve. Mislim da će ova dva dana imati neki efekat, ali on neće biti dovoljan. Mi moramo da pokažemo da nećemo pustiti taj prirodan proces koji je neprihvatljiv. Ovo je neka crvena linija koju smo mi prihvatili“- objasnio je dr Kon.

Dr Kon je pozvao građane na vakcinaciju: „Nema razloga da bilo šta zaustavi vakcinaciju. Vakcinacija je najdelotvornija mera za sada, delotvornija od zatvaranja. Pozivam sve da se prijave za vakcinacija. Imunitet koji se dobija vakcinom je veći verovatno i dugotrajniji nego onaj posle preležane bolesti“.


UDARNA VEST.rs (blic.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare