U Nišu ubrzano skače rast broj zaraženih, gradski štab donosi HITNE MERE

U Nišu je juče, za 24 sata, zabeleženo 229 novih zaraženih korona virusom i Niš je, uz Novi Sad, najveće korona žarište u Srbiji posle Beograda, piše Blic.rs.
Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom. Nadležnim službama naložena je rigoroznа kontrolа i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je JKP „Gorica“ da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica – zabrana okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Nalaže se JKP „Tržnica“ da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju. Gradski štab za vanredne sitaucije Grada Niša doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto pijaca budu zatvorene, saopšteno je iz niškog Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grdski štab apelovao je na građane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje koronavirusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Pozivaju se građani, koji to žele, da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt. U Nišu je, kako je saopšteno, vakcinisano 80.000 građana i Niš prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji. Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare