NEBOJŠA STEFANOVIĆ MALI AMERIKANAC?!

Jedan visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) pre izvesnog vremena bio je u SAD, gde su na jednom od sastanaka stranci tražili od njega da iznese plan kako on vidi budućnost SNS bez Aleksandra Vučića, lidera te stranke i predsednika države, prenosi Kurir.

Vučić je za ovo saznao pre nekoliko meseci, a nedugo nakon ovih vesti do njega su stigle i informacije da ga deo MUP nezakonito prisluškuje, kao i članove njegove porodice. Pored nezakonitog prisluškivanja, saznalo se da su njegovi brat Andrej, stariji sin Danilo i otac Anđelko Vučić bili i praćeni.

– Jedan od najistaknutijih funkcionera stranke, svojevremeno među najuticajnijim, na jednom od sastanaka u SAD razgovarao je o budućnosti stranke bez Aleksandra Vučića na njenom čelu. Tog funkcionera su Amerikanci pitali kako on vidi stranku bez Vučića, kako bi SNS mogao da se transformiše bez sadašnjeg lidera. Umesto da odbije svaku priču na tu temu, kao što bi svako od nas iz stranke uradio, on se vrlo živo upustio u taj razgovor – prenosi Kurir izjavu svog izvora iz SNS.

Međutim, kako ističe naš izvor, još se ta priča nije pošteno ni rastumačila do kraja, a do predsednika su počele da stižu nove šokantne vesti.

– Nedugo zatim Vučić je saznao da su on i deo njegove porodice nelegalno prisluškivani, kao i veliki broj stranačkih funkcionera, a da iza svega stoji deo MUP. Saznao je da su deo njegove porodice pratili – dodaje on.

I dok javnost čeka rasplet slučaja koji trese zemlju, Branislav Nedimović, član Predsedništva SNS i ministar poljoprivrede, poručuje u razgovoru za Kurir da je svako ko je umislio da je iznad SNS unapred osuđen na poraz.

Radna grupa MUP, formirana da se bavi ovim predmetom, saslušala je oko 100 osoba, među kojima je najviše rangirana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP. Sav materijal je prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal. U poslednjih pet dana o okolnostima ugrožavanja bezbednosti predsednika države SBPOK je saslušao Slavišu Kokezu, predsednika FSS, i, po drugi put, Dijanu Hrkalović. Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika. Kako su mediji poslednjih dana dovodili ministra Nebojšu Stefanovića u vezu sa Kokezom i beogradskim ugostiteljem koji je takođe privođen u Sbpok, Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, dovodi se u pitanje da li je visoki funkcioner SNS o kome je reč upravo Nebojša Stefanović.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare