MINISTAR MALI NAJAVIO NOVINU U PODELI POMOĆI GRAĐANIMA!

Treći paket finansijske pomoći građanima
vredan je dve milijarde evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, prenosi Kurir.rs.

Prijavljivanje građana za dvokatnu pomoć apočinje 28. aprila. Svaki punoletni građanin koji bude želeo da se prijavi dobiće od države 60 evra – dva puta po 30 evra. Prva ispalata će biti u maju, druga u septembru. Građani se samo jednom prijavljuju. Penzioneri ne treba da se prijavljuju.

Kako je objasnio, građani se mogu prijaviti preko kol centra ili e uprave.- To je još jedna potvrada ne da smo posvećeni da pomognemo građanima, nego da je država spremna da podnese najaveći teret krize, zdrave su nam javne finansije i da pomognemo onima kojima je najpotrebnije – istakao je Mali.

 Kako je dodao, penzioneri će u septembru dobiti pored ovih 60 još 50 evra. Novina je i pomoć građanima na KiM – svako će dobiti 100 evra od države, uključujući i decu, a oni koji su bez posla dodatnih 100 evra. Siniša Mali je tokom gostovanja najavio i još jednu novinu kada je u pitanju finansijska pomoć države građanima. 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će, u okviru trećeg paketa pomoći države, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, pomoć dobiti i nezaposleni. „Država želi da pomogne i onima koji su, nažalost, izgubili posao tokom pandemije korona virusa. Dakle, pomažemo svim građanima, i nezaposlenima na KiM i u centralnoj Srbiji, pomažemo privredi i pokrivamo sve koji su osetili negativne posledice pandemije. Što se tiče modaliteta pomoći za nezaposlene, brzo ćemo izaći sa predlogom, već uveliko radimio na tome sa Nacionalnom službom za zapošljavanje“, istakao je Mali.

Mali je podsetio da je Srbija imala dva paketa pomoći – i privredi i građanima kako bi ublažili negativne poslednice kovida.

– Rezultati koje smo ostvarali prošele godine su bili fenomenalni. Srbija je imala najbolji rezultat kada je ekonomija u pitanju u celoj Evropi. Srbija je imala najamnji pad BDP, mnogo manji nego mnogo razvijenije države – naveo je Mali.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare