Brano glavni čovek za povezivanje svih narko bosova u regionu?!

Kako Kurir.rs prenosi najmanje desetak strana dosijea koji je ispisivala crnogorska tajna služba balkanskog dona, Branislava Mićunovića, zvanog Brano odnose se na njegove veze sa jednim od glavnih finansijera terorističkog OVK Naserom Keljmendijem, ali i Naserom Orićem, jednim od komandanata unutar Armije Bih.

Mićunović je na zahtev jednog od mafijaških bosova koji se u Srbiju vratio iz Amerike bio angažovan na planu povezivanja pomenutog kriminalca sa Naserom Keljmendijem. Keljmendi je u tom trenutku bio na čelu značajne organizacije koja je delovala u celom regionu i bila uključena u ilegalnu trgovinu narkoticima, cigaretama, oružjem, naftnim derivatima, skupocenim automobilima. Konkretno, kontakt koji je uspostavljen odnosio se na kupoprodaju izvesnih ugostiteljskih objekata u Sarajevu – navodi se u papirima crnogorske službe.

Kako stoji u izveštaju, raspolaže se i saznanjima o Mićunovićevim kontaktima sa Naserom Orićem.

S Orićem je bio u bliskoj prijateljskoj vezi. Postoje indicije da su imenovani svojevremeno realizovali poslove u vezi s prinudnom naplatom dugovanja i pranjem novca, pri čemu je Orić uglavnom postupao po Mićunovićevim nalozima, pre svega, na planu sklapanja poslovnih aranžmana sa pripadnicima drugih kriminalnih grupacija u regionu. Mićunović je tako u jednoj prilici izrazio spremnost da udovolji Orićevom zahtevu da, u saradnji s Milanom Ševom, licem iz Krimogene sredine, posreduje u povraćaju 300.000 evra izvesnom Orićevom prijatelju, za kojeg se ne raspolaže identifikacionim podacima – utvrdiil su crnogorski operativci.

Kako su mediji preneli, 19. februara ove godine je priveden u Loznici narko bos Naser Keljmendi. Keljmendi se pojavio u jednom hotelu na ulasku u Loznicu. Oko 13.30 časova čule su se sirene i nekoliko policijskih vozila, koja su se uputila ka hotelu, gde je bio Keljmendi. Policajci su ga, odmah priveli. Prema nezvaničnim informacijama, priveden je u svojstvu građanina, a prilikom hapšenja kod njega nije pronađeno ništa što bi moglo da se „kači“ za bilo koje krivično delo.

UDARNA VEST.RS (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare